• Ucraina susține că a distrus o bază rusească de drone situată în regiunea Krasnodar, în apropiere de Marea Azov.
  • Moscova nu a comentat încă rapoartele, dar a declarat că a doborât mai multe drone în regiune în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.
  • Oficialii Marinei de la Kiev au declarat că mai mulți instructori și cadeți care învățau să opereze dronele Shahed de fabricație iraniană au fost uciși în atac.

Ucraina susține că a distrus o bază rusească de drone situată în regiunea Krasnodar, în apropiere de Marea Azov. Atacul, care a avut loc la 21 iunie, a fost confirmat de imagini din satelit ale Planet Labs și ale autorităților navale ucrainene.

Facilitatea vizată a fost utilizată pentru lansarea dronelor Shahed de fabricație iraniană și pentru instruirea cadeților. Operațiunea a fost un efort de colaborare între agențiile ucrainene de informații și marina ucraineană.

Moscova nu a comentat încă rapoartele, dar a declarat că a doborât mai multe drone în regiune în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, scrie BBC.

Recomandări

BIDEN NU RENUNȚĂ LA PREȘEDINȚIE
ROMÂNIA E LIVE PE YOUTUBE
„SPRING" ÎN PLINĂ VARĂ
ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
BALDWIN SCAPĂ DE ÎNCHISOARE
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM


Oficialii Marinei de la Kiev au declarat că mai mulți instructori și cadeți care învățau să opereze dronele Shahed de fabricație iraniană au fost uciși în atac.
Într-o postare pe Telegram, oficialii Marinei din Kiev au declarat că operațiunea a fost planificată și desfășurată în parteneriat cu agențiile ucrainene de informații.


Baza se afla pe Marea Azov, vizavi de orașul ucrainean ocupat Mariupol, arată datele Planet Labs – compania cu sediul în SUA care a realizat fotografiile.

Citește și