• Autoritățile ucrainene știau că Rusia va ataca și au început să se pregătească în noiembrie 2021, iar războiul a început pe data 24 februarie.
  • Autoritățile au înțeles că invazia va avea loc, dar nu au anunțat, spunând că totul a fost, de fapt, un plan foarte bine pus la punct de către ruși.
  • Ucraina nu se aștepta ca regimul Lukașenko să fie implicat în agresiune.

Deși războiul din Ucraina a început în dimineața zilei de 24 februarie, autoritățile ucrainene știau că Rusia va ataca și au început să se pregătească în noiembrie 2021.

Cu toate acestea, Ucraina nu se aștepta ca regimul Lukașenko să fie implicat în agresiune, a spus secretarul NSDC Danilov. „Nu ne așteptam la o asemenea lovitură în spate. Nu ne așteptam să meargă pe toate fronturile. A fost o surpriză”.

Mai mult decât atât, potrivit acestuia, autoritățile au înțeles că invazia din Ucraina va avea loc, dar nu au anunțat, spunând că totul a fost, de fapt, un plan foarte bine pus la punct de către ruși. „A fost una dintre tacticile Federației Ruse să declanșeze haosul aici”, a mai spus secretarul NSDC Danilov.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Anonymus a publicat documente care arată că dorința de a ataca Ucraina a fost aprobată încă din ianuarie

Documentul a fost scurs de la trupele ruse și arată că războiul împotriva Ucrainei a fost aprobat pe 18 ianuarie, iar planul inițial a fost de a ocupa Ucraina în perioada 20 februarie – 06 martie.

Se crede că Anonymous a fost creat în 2003 și sunt, fără îndoială, cel mai bine cunoscuți pentru măștile lor inspirate de Guy Fawkes. De atunci, grupul „hacktivist” a devenit cunoscut în întreaga lume, organizând proteste, doborând site-uri guvernamentale și scurgând informații private în domeniul public.

Gruparea Anonymous revendică responsabilitatea pentru piratarea „continuă” a site-urilor guvernamentale ruseşti, relatează CNN, în condiţiile în care unele site-uri guvernamentale ruseşti. Printre site-urile atacate se numără, în special, Kremlinul şi Ministerul Apărării.