• Cel puțin 10 atacuri cu rachete au lovit, de asemenea, districtul Kupiansk din regiunea Harkov.
  • Putin declarase la postul public de televiziune Rossiya 1 că Kremlinul este gata să negocieze cu toți cei implicați soluții acceptabile”.
  • Oficialii ucraineni au respins comentariile lui Putin, în timp ce forțele președintelui rus și-au petrecut ziua de Crăciun bombardând peste 25 de localități.

Ucraina a declarat că Vladimir Putin trebuie să revină la realitate”, ca răspuns la afirmația președintelui rus că este gata să negocieze. Într-o zi în care Rusia a lansat atacuri cu rachete asupra a zeci de orașe de pe linia frontului, Putin declarase la postul public de televiziune Rossiya 1 că Kremlinul este gata să negocieze cu toți cei implicați soluții acceptabile”.

Dar asta depinde de ei – nu noi suntem cei care refuzăm să negociem, ci ei”, a afirmat el. Oficialii ucraineni au respins comentariile lui Putin, în timp ce forțele președintelui rus și-au petrecut ziua de Crăciun bombardând peste 25 de localități de-a lungul liniei de front Kupiansk-Lyman și aproape 20 în Zaporojie.

Cel puțin 10 atacuri cu rachete au lovit, de asemenea, districtul Kupiansk din regiunea Harkov. Moscova a afirmat că a ucis aproximativ 60 de militari ucraineni în ziua precedentă. Mykhailo Podolyak, un consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a scris pe Twitter: Putin trebuie să revină la realitate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Rusia a atacat de una singură Ucraina și ucide cetățeni. Nu există alte țări, motive, geopolitică. Rusia nu vrea negocieri, dar încearcă să evite responsabilitatea”.

Declarația a venit în timp ce oficialii ruși au încercat să minimalizeze un incident la baza aeriană Engels din regiunea Saratov. Trei militari au fost uciși după ce resturi de drone au căzut la fața locului, a declarat Ministerul rus al Apărării, care a precizat că aeronava nu a fost avariată în urma unui atac cu drone ucrainene.

Anterior, guvernatorul local Roman Busargin descrisese rapoartele privind un incident drept informații false. Nu există absolut nicio amenințare pentru locuitori”, a scris el pe Telegram.

Toate poveștile despre evacuarea orașului sunt minciuni flagrante create mult dincolo de granițele țării. Nu a existat nicio deteriorare a infrastructurii civile”.