• Acest pachet va adăuga o interdicție la importul de aur rusesc și va modifica măsurile restrictive existente
  • Noile măsuri sunt considerate a fi „un pachet de menținere și armonizare„.
  • Cu toate acestea, unele masuri ar putea avea un impact serios asupra sectoarelor afectate.

Comisia Europeană urmează să adopte vineri cel de-al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Acest pachet va adăuga o interdicție la importul de aur rusesc și va modifica măsurile restrictive existente pentru a evita împiedicarea exporturilor de alimente, scrie Reuters.

Noile măsuri sunt considerate a fi „un pachet de menținere și armonizare„, scrie reuters. Referindu-se la acesta ca la setul de sancțiuni ,,șase și jumătate” pentru domeniul său de aplicare limitat în comparație cu dățile anterioare care au afectat petrolul rusesc.

Cu toate acestea, unele masuri ar putea avea un impact serios asupra sectoarelor afectate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Proiectul de pachet, care are nevoie de aprobarea UE, include o interdicție privind importul de aur rusesc în UE, care ar urma să fie aplicabilă de la adoptarea noilor sancțiuni, după cum a relatat prima dată Reuters înainte ca G7 să convină asupra măsurii în iunie.

Măsurile existente asupra Rusiei, înăsprite

Bruxelles-ul va înăspri, de asemenea, măsurile existente, cu noi limitări ale importurilor de bunuri care ar putea fi folosite în scopuri militare, inclusiv produse chimice și utilaje, a spus sursa.

Noi persoane și entități considerate apropiate de Kremlin vor fi, de asemenea, adăugate pe lista UE, care prevede înghețarea activelor lor și interdicții de călătorie, au declarat trei oficiali care au refuzat să fie numiți.

De asemenea, Comisia va face unele modificări la sancțiunile existente pentru a se asigura că acestea nu afectează exporturile de alimente și cereale din Rusia.

UE adpotă al 6 pachet de sancțiuni

Modificările aduse au scopul de a se asigura că regulile nu sunt interpretate greșit de către companiile de comerț, a declarat un oficial, menționând că o interdicție privind accesul navelor rusești în porturile UE va fi modificată pentru a evita confuziile.

Conform acestei măsuri, navele rusești au deja voie să intre în porturile UE dacă transportă alimente sau medicamente.

Dar unii comercianți au interzis comerțul cu alimente atunci când sunt exportate din porturile rusești care sunt deținute indirect de companii rusești.

Modificarea va clarifica faptul că aceste porturi sunt exceptate de la sancțiuni, scrie sursa citată.