UE convine asupra unor noi sancțiuni împotriva Iranului pentru că a livrat drone Rusiei

FOTO - Hepta
  • Consiliul UE a adoptat astăzi sancţiuni împotriva a trei soldaţi iranieni şi a unei companii pentru culpa de a fi furnizat drone Rusiei, care le foloseşte împotriva Ucrainei.
  • Cei sancţionaţi sunt un general-maior, şeful de stat major al Forţelor Armate iraniene, care supraveghează programul de avioane militare fără pilot al Iranului, un general şi un general de brigadă.
  • Pedepsiţii sunt afectaţi de îngheţarea oricăror bunuri deţinute în UE, de interdicţia de a călători în UE şi de interdicţia de finanţare de către entităţile UE.

Consiliul UE a adoptat astăzi sancţiuni împotriva a trei soldaţi iranieni şi a unei companii pentru culpa de a fi furnizat drone Rusiei, care le foloseşte împotriva Ucrainei.

Cei sancţionaţi sunt un general-maior, Mohammed Hossein Bagheri, şeful de stat major al Forţelor Armate iraniene, care supraveghează programul de avioane militare fără pilot al Iranului, un general şi un general de brigadă.

A fost sancţionată şi Shahed Aviation Industries, care dezvoltă dronele Shahed, furnizate Moscovei şi folosite împotriva Kievului.

Pedepsiţii sunt afectaţi de îngheţarea oricăror bunuri deţinute în UE, de interdicţia de a călători în UE şi de interdicţia de finanţare de către entităţile UE.