• Consiliul UE a adoptat astăzi sancţiuni împotriva a trei soldaţi iranieni şi a unei companii pentru culpa de a fi furnizat drone Rusiei, care le foloseşte împotriva Ucrainei.
  • Cei sancţionaţi sunt un general-maior, şeful de stat major al Forţelor Armate iraniene, care supraveghează programul de avioane militare fără pilot al Iranului, un general şi un general de brigadă.
  • Pedepsiţii sunt afectaţi de îngheţarea oricăror bunuri deţinute în UE, de interdicţia de a călători în UE şi de interdicţia de finanţare de către entităţile UE.

Consiliul UE a adoptat astăzi sancţiuni împotriva a trei soldaţi iranieni şi a unei companii pentru culpa de a fi furnizat drone Rusiei, care le foloseşte împotriva Ucrainei.

Cei sancţionaţi sunt un general-maior, Mohammed Hossein Bagheri, şeful de stat major al Forţelor Armate iraniene, care supraveghează programul de avioane militare fără pilot al Iranului, un general şi un general de brigadă.

A fost sancţionată şi Shahed Aviation Industries, care dezvoltă dronele Shahed, furnizate Moscovei şi folosite împotriva Kievului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pedepsiţii sunt afectaţi de îngheţarea oricăror bunuri deţinute în UE, de interdicţia de a călători în UE şi de interdicţia de finanţare de către entităţile UE.