• Ţările G7 şi Australia au ajuns la un acord privind plafonarea preţului la produsele petroliere ruseşti, în urma unui acord în cadrul UE.
  • Acesta trebuie aplicat de duminică „la scurt timp după” .
  • Plafonarea preţurilor ar trebui „să împiedice Rusia să profite” de pe urma războiului din Ucraina.

Ţările membre G7 şi Australia, în urma unui acord în cadrul UE, au ajuns vineri la un acord privind plafonarea preţului la produsele petroliere ruseşti, cu două zile înaintea impunerii unui embargo european asupra acestor produse, potrivit France Presse.

Țările partenere au anunţat că au ajuns la un acord cu privire la un plafon al preţurilor pentru produsele petroliere ruseşti transportate cu vaporul” . Acesta trebuie aplicat de duminică sau la scurt timp după”, se precizează în textul semnat de UE, Germania, Australia, Marea Britanie, Canada, Franţa, Italia, Japonia şi Statele Unite.

Plafonarea preţurilor ar trebui să împiedice Rusia să profite” de pe urma războiului din Ucraina şi ,,să susţină stabilitatea pe pieţele energetice mondiale” , mai notează ei.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Acordul a fost posibil prin consensul la care au ajuns mai devreme în cursul zilei de vineri cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, anunţat pe Twitter de oficiali suedezi în numele ţării lor, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Acordul ar trebui să permită limitarea finanţării războiului ilegal” al Rusiei în Ucraina, a salutat, la rândul său, secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.