• Că să iți pui panouri fotovoltaice iți trebuie răbdare, procesul durează câteva luni, iar pentru autorizare plătești la stat 2000 de lei.
  • Jumătate din energia Europei trebuie să fie regenerabilă până în 2030.
  • România produce circa 4500 megawați de energie regenerabilă, mai mult din eoliene și mai puțin din panouri solare.

Dacă de bună voie nu se poate, UE s-a gândit că Europa trebuie să treacă la energia verde cu forța, noua idee europeană: dezvoltatorii trebuie să pună pe clădiri panouri solare.

Jumătate din energia pe care o consumă Europa trebuie să vină din surse regenerabile până în 2030. Infrastructura necesară ajunge la sute de miliarde de euro, dar energia verde poate să economisească 84 de miliarde euro în fiecare an, bani care se duc acum pe combustibili fosili.

România produce circa 4.500 de megawați din energie regenerabil, mai mult din eoliene și mai puțin din panouri solare. Si românii investesc. Cel mai mare proiect anunțat promite 1000 de hectare de panouri voltice la Arad, iar investiția ajunge la 700 de milioane de euro.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Sunt tot mai multi românii care au luat energia verde în propriile mâini, dacă la finalul anului 2019 aveam în țară fix 303 prosumatori, în 2021 avem apoape 14.000 iar până la sfârșitul acestui an am putea avea 30.000. Prosumatorul este cel care produce energie mai mult decât consumă și ce-i rămâne scoate la vanzare.

Că să iți pui panouri fotovoltaice iți trebuie în primul rând răbdare, procesul durează câteva luni și ai nevoie de un dosar cu multe cereri, avize și certificare, iar pentru autorizare, plătești la stat 2000 de lei.