• Charles Michel se întâlnește cu președintele Xi la Beijing și afirmă că UE nu va interveni în afacerile interne ale Chinei.
  • Xi a spus că este în interesul comun al Chinei, al Europei și al comunității internaționale să mențină legăturile dintre China și Europa.
  • UE se ține de autonomia strategică, susține politica unei singure Chine, respectă suveranitatea Chinei și nu va interveni în afacerile interne ale Chinei”, a declarat Michel în timpul întâlnirii.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, l-a asigurat joi pe președintele chinez Xi Jinping că UE respectă suveranitatea Chinei și nu va interveni în afacerile sale interne.

Michel, care a sosit la Beijing la invitația președintelui Xi, a discutat cu președintele chinez despre legăturile dintre China și Europa, precum și despre chestiuni regionale și globale, în timpul unei întâlniri care a avut loc joi dimineață la Marea Sală a Poporului.

UE se ține de autonomia strategică, susține politica unei singure Chine, respectă suveranitatea Chinei și nu va interveni în afacerile interne ale Chinei”, a declarat Michel în timpul întâlnirii, potrivit publicației de stat Global Times, care l-a citat pe Xi.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

UE este dispusă să consolideze comunicarea cu China pentru a face față mai bine crizei energetice și schimbărilor climatice”, a adăugat el.

Președintele Xi i-a urat bun venit președintelui Consiliului European aflat în vizită și a declarat că vizita sa reflectă bunăvoința UE de a dezvolta legăturile cu China. Xi a spus că este în interesul comun al Chinei, al Europei și al comunității internaționale să mențină legăturile dintre China și Europa în continuare.