UE respectă suveranitatea Chinei, afirmă președintele Consiliului European, Charles Michel

Președintele Consiliului European, Charles Michel, l-a asigurat joi pe președintele chinez Xi Jinping că UE respectă suveranitatea Chinei și nu va interveni în afacerile sale interne.

Michel, care a sosit la Beijing la invitația președintelui Xi, a discutat cu președintele chinez despre legăturile dintre China și Europa, precum și despre chestiuni regionale și globale, în timpul unei întâlniri care a avut loc joi dimineață la Marea Sală a Poporului.

UE se ține de autonomia strategică, susține politica unei singure Chine, respectă suveranitatea Chinei și nu va interveni în afacerile interne ale Chinei”, a declarat Michel în timpul întâlnirii, potrivit publicației de stat Global Times, care l-a citat pe Xi.

UE este dispusă să consolideze comunicarea cu China pentru a face față mai bine crizei energetice și schimbărilor climatice”, a adăugat el.

Președintele Xi i-a urat bun venit președintelui Consiliului European aflat în vizită și a declarat că vizita sa reflectă bunăvoința UE de a dezvolta legăturile cu China. Xi a spus că este în interesul comun al Chinei, al Europei și al comunității internaționale să mențină legăturile dintre China și Europa în continuare.

Exit mobile version