• România a intrat în starea de urgenţă pe 16 martie 2020
  • Din 15 mai 2020, România a trecut la starea de alertă
  • Actuala stare de alertă expiră pe 11 iunie 2021
  • Sâmbătă intră în vigoare măsurile pentru relaxarea restricţiilor
  • Masca nu mai e obligatorie în aer liber, iar carantina de noapte dispare

România este într-o stare mai bună! Mâine se împlinește un an de când președintele Iohannis a ridicat starea de urgență. A fost nevoie însă de 12 luni ca să ajungem la marea relaxare.

Mâine vine relaxarea pe care o așteptam cu toții. Renunţăm la mască în aer liber, cu excepţia locurilor aglomerate. Deci gata cu teama de amendă. De asemenea, vom putea circula noaptea, fără restricţii.

Tot de mâine oamenii pot petrece mai mult timp la cumpărături, pentru că magazinele vor funcţiona la program normal. Iar peste două săptămâni pot să înceapă petrecerile pentru nunți și botezuri.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Din 15 mai 2020, ne aflăm sub umbrela stării de alertă, care nu a fost lipsită de restricții. În fiecare lună, aflai că starea de alertă era prelungită.

Starea de alertă a fost la fel de grea ca și starea de urgență. Am avut amenzi, afacerile au pus lacătul pe ușă, nu ai mai călătorit, oamenii au ieșit din casă cu declarație și nici nu și-au vizitat prietenii și rudele. Însă ce au simțit la fiecare respirație a fost masca de protecție pe care au purtat-o non stop, pentru că au fost obligat prin lege.

Numai în ultimele 24 de ore, polițiștii au dat peste 3.700 de amenzi în valoare de 891.100 lei.