• Donald Trump nu renunţă şi vrea să candideze şi în 2024
  • Preşedintele actual din SUA a „uitat” declaraţiile pe care le făcea în campania electorală
  • În istoria americană, un singur preşedinte a obţinut două mandate neconsecutive

Donald Trump ar plănui să anunțe intrarea în cursa pentru Casa Albă de peste patru ani chiar în ziua învestirii lui Joe Biden. Adică pe 20 ianuarie 2021.

Președintele în funcție nu are de gând să fie prezent la ceremonia în care rivalul său democrat va depune jurământul. Pentru că ar plănui un mare miting electoral, care să aibă loc în același timp.

Dar Trump ar putea să anunțe oficial că vrea din nou la Casa Albă chiar luna asta, după ce Colegiul Electoral îl alege formal pe Joe Biden ca președinte în funcție. Se pare că a uitat ce zicea că va face dacă pierde.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Faptul că îl am ca adversar pe cel mai slab candidat din istoria prezidenţială generează presiuni asupra mea. Vă puteţi imagina ce ar însemna să pierd? Întreaga mea viaţă, ce voi face? Voi spune că am pierdut în faţa celui mai slab candidat din istoria politică. Nu o să mă simt prea bine. Poate că va trebui să părăsesc ţara, nu ştiu”, spunea Trump.

În toată istoria americană, doar un singur președinte a obținut două mandate neconsecutive – Grover Cleveland, la finalul secolului 19.