VIDEO. Premierul Cîțu va asigura interimatul la Ministerul Sănătății: „Sunt mai multe acte normative importante pentru toți românii”

Sursa: Mediafax
  • După ce l-a demis pe Vlad Voiculescu, premierul a vrut să îl desemneze interimar la Sănătate pe vicepremierul Dan Barna, însă acesta a refuzat.
  • Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul.
  • Alianța USR PLUS a anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a premierului Florin Cîţu ca ministru al Sănătății, interimar.

Premierul Florin Cîțu a susținut declarații de presă la Palatul Victoria. El a spus că va asigura interimatul la Ministerul Sănătății până când USR PLUS va face o nominalizare de ministru, iar mâine va avea loc o ședință de guvern, pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toți românii și care nu suportă amânare.

Declarațiile premierului:

„Am avut o întâlnire cu reprezentanții MS. Rămâne o prioritate pentru noi să gestionăm această perioadă dificilă. Odată cu propunerea de revocare a lui Vlad Voiculescu i-am trimis președintelui și propunerea de numire a lui Darna Barna. Având în vedere refuzul lui Dan Barna, am înaintat o nouă propunere, în persoana mea, acceptată de președinte. Mâine vom avea ședință de guvern, sunt mai multe acte normative importante pentru toți românii și care nu suportă amânare. Voi asigura interimatul la Ministerul Sănătății până când USR PLUS va face o nominalizare de ministru. Am avut deja întâlniri cu secretarii de stat, mâine voi avea videoconferință cu șefii DSP.”