• Armata și serviciile de informații ale Statelor Unite consideră că ambele obiecte care au fost lansate deasupra Alaskăi și Canadei începând cu 10 februarie erau baloane, a dezvăluit liderul majorității din Senatul american, Chuck Schumer.
  • Schumer a declarat pentru ABC News că a fost informat de consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan și că cele două obiecte erau mult mai mici” decât balonul care a fost doborât săptămâna trecută în largul coastelor Carolinei de Sud.
  • SUA vor putea probabil să „pună cap la cap” primul balon și să afle „exact ce se întâmplă” , potrivit democratului din New York.

Liderul majorității din Senat, Charles Schumer, a declarat duminică că Statele Unite cred că obiectele care au fost doborâte deasupra teritoriului american și canadian în ultimele zile erau baloane, citând o informație oferită de consilierul pentru securitate națională al președintelui Biden, Jake Sullivan, scrie The HILL.

Schumer a declarat că administrația crede că obiectele erau mult mai mici” decât balonul suspect de spionaj chinezesc doborât sâmbăta trecută în largul coastelor Carolinei de Sud.

Întrebat dacă aceste două obiecte recente au fost baloane, Schumer a spus: Ei cred că au fost, da, dar mult mai mici decât primul” .

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Vineri, SUA au doborât un obiect care zbura prin spațiul aerian al Alaskăi și care a aterizat în apele americane. Cel de-al doilea obiect a fost doborât de un avion de vânătoare american deasupra teritoriului canadian, după ce premierul canadian Justin Trudeau a ordonat această acțiune.

Schumer a declarat că ambele obiecte zburau la aproximativ 14 kilometri, ceea ce oficialii au identificat ca fiind un risc pentru zborurile comerciale.

Oficialii din domeniul apărării au rămas muți în legătură cu obiectele doborâte în ultimele două zile.

Schumer a calificat doborârea balonului de săptămâna trecută drept o lovitură” pentru SUA în ceea ce privește colectarea de informații.

SUA vor putea probabil să „pună cap la cap” primul balon și să afle „exact ce se întâmplă”, potrivit democratului din New York. Incidentul reprezintă un „adevărat pas înapoi” pentru China, care a fost „prinsă mințind” și „umilită” , a adăugat el.