• Personalul medical din spitalele britanice este instruit pentru imunizare
  • Spitalul din Coventry va putea administra până la 400 de vaccinuri, pe zi
  • Marea Britanie va primi, pentru început, 800.000 de doze de vaccin Pfizer

Marea Britanie face ultimele pregătiri înainte de campania de vaccinare,
care începe marți. Personalul medical e instruit. Și nu e vorba doar de cum se folosește seringa, ci și de comunicare.

Marea Britanie va primi, pentru început, 800 de mii de doze, destul cât să ajungă pentru 400 de mii de oameni.

Victoria Barker, vaccinator practician: „Evenimentele se desfăşoară foarte repede, deci trebuie să ne asigurăm că îl vom livra rapid.”

Fiecare unitate medicală are pregătit deja programul de instruire a personalului. Spitalul din Coventry, de exemplu, va putea să administreze până la 400 de vaccinuri pe zi. Îți mai spun că Marea Britanie a schimbat strategia pe ultima sută de metri. Inițial, medicii erau primii pe listă la imunizare.

Profesor Nina Morgan, asistent şef Chief Spitalul Coventry: „Facem toate eforturile pentru a ne asigura că vom răspunde listei prioritare, pentru oamenii de peste 80 de ani, cei care locuiesc în azile, apoi personalul din azile şi cel din Serviciul de Sănătate Naţională.”

O schimbare care nu e văzută cu ochi buni în Marea Britanie. Pentru că specialiștii anticipează un al treilea val al pandemiei, după sărbători. Iar sistemul sanitar va fi compleșit.

Dar, tot ei au și explicația pentru care personalul medical nu are prioritate la vaccin.

Tudor Toma, medic pneumolog în Londra: „În spitalul în care lucram în Londra, erau foarte mulți care au făcut deja boala, care au deja anticorpi. Deci nu ar fi primii la cel mai mare risc de a se reînbolnăvi. Dar decizia este o decizie care trebuie luată într-un grup științific, pe baza dovezilor care sunt, legate de cine are cel mai mare risc și cine ar beneficia cel mai mult”

Nu uita că în Marea Britanie sunt câteva mii de medici și asistente din România, care, practic, vor fi primii români imunizați.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN