Ultimele pregătiri pentru dezbaterea finală dintre Trump și Biden

Mai sunt câteva ore până la confruntarea finală Joe Biden-Donald Trump. Jurnaliștii și-au cumpărat deja popcorn pentru dezbatere și imaginile cu pregătirile au inundat pur și simplu rețelele de socializare din State.

Universitatea Belmont din Nashville, care găzduiește confruntarea dintre candidații la Casa Albă este deja plină de ziariști. Îți arăt în premieră sala care se va transforma în ring de box politic. De data aceasta va exista și un buton care poate opri microfoanele dacă Trump și Biden se mai întrerup ca data trecută și vorbesc în același timp. Ce o să iasă, vezi în direct la Aleph News mâine dimineață la ora trei și 30 de minute.

Președintele Donald Trump este hotărât să ridice în dezbaterea electorală de la noapte problema banilor negri câștigați la noi în țară de famila contracandidatului său la Casa Albă, Joe Biden. Ce-i drept, Biden este un prieten vechi al României. Sau, putem spune și mai bine, al politicienilor români.

Practic, legăturile lui Joe Biden cu România au mai mult de 20 de ani. Când era senator, echipa lui Joe Biden ne asigura că vom intra în NATO. Iar în 2003, Joe Biden se întâlnea cu Geoană. După ce a ajuns vicepreședinte al Americii, Biden a venit de două ori în vizită oficială în România. Să se întâlnească cu Băsescu, Boc și Ponta.

Ocupându-se de această parte a Europei, Biden i-a primit rând pe rând pe oficialii români la Casa Albă. Ca dovadă că e prieten cu România, în 2014, Biden a venit și cu soția sa, Jill, la București. S-au plimbat prin Centrul Vechi. Au fost la Muzeul de istorie și au mâncat într-un restaurant aproape de Calea Victoriei.

S-a vorbit și despre vizite neoficiale ale lui Biden la noi. Una ar fi durat câteva ore, pe aeroportul Otopeni, unde ar fi avut o serie de întâlniri. În 2015, Biden l-a primit pe Ionannis la Casa Albă. Ultimul care s-a întâlnit cu Joe Biden a fost Dacian Cioloș în 2016.