• Comisarul european pentru energie spune că anunțul gigantului rus Gazprom este motivat politic.
  • Simson a declarat că se așteaptă ca miniștrii să ajungă la un acord cu privire la normele de urgență ale UE care impun țărilor să își reducă cererea de gaze.
  • Rusia a folosit gazoductul Nord Stream pentru a furniza gaze naturale prin Marea Baltică către Germania începând din 2011.

Comisarul european pentru energie, Kadri Simson, a declarat marți că nu există motive tehnice pentru ca Rusia să reducă și mai mult livrările de gaze din conducta Nord Stream, scrie Reuters.

Știm că nu există niciun motiv tehnic pentru a face acest lucru. Este o măsură motivată politic și trebuie să fim pregătiți pentru asta. Și exact din acest motiv, reducerea preventivă a cererii noastre de gaze este o strategie înțeleaptă”, a declarat Simson la sosirea la Bruxelles, la o reuniune a miniștrilor energiei din țările UE.

Cu toate acestea, Simson a precizat că Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită pentru reduceri de aprovizionare din partea Rusiei în orice moment”, adăugând că se așteaptă ca statele membre ale UE să convină în curând asupra unui regulament pentru a reduce cererea de gaze.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Rusia a folosit gazoductul Nord Stream pentru a furniza gaze naturale prin Marea Baltică către Germania începând din 2011. Cea de-a doua conductă, Nord Stream 2, nu a primit certificare din cauza atacului Moscovei asupra Ucrainei din 24 februarie.