• Activistul Pierre Afner pozează pe balcon și în interiorul clădirii vilei cu steagul ucrainean în mâini.
  • O postare pe pagina de Facebook a lui Afner susține că activistul nu numai că a înregistrat un videoclip, ci și-a schimbat încuietorile clădirii și intenționează să găzduiască refugiați ucraineni într-o vilă de lux.
  • Afner și The Insider susțin că vila de lux din Golful Biscaya îi aparține fostului soț al presupusei fiice a lui Vladimir Putin, Ekaterina Tikhonova.

Activist francez a confiscat vila fiicei lui Putin din Biarritz, el intenționând să-i instaleze acolo pe refugiați din Ucraina. La Biarritz, activistul local Pierre Afner a intrat în vila fiicei lui Putin, Alta Mira, a schimbat încuietorile și a declarat că vila este pregătită să accepte refugiați din regimul lui Putin, în primul rând, refugiați ucraineni. Vila are un total de opt paturi și trei băi, a declarat Affner pentru The Insider.

În vila sechestrată de la 9 avenue du general Mac-Croskey, pe lângă revista „GDP. Strategia de dezvoltare”, el a găsit documente referitoare la Gennady Timchenko și Kirill Shamalov.

Printre altele, au găsit o copie a pașaportului fostului ginere al lui Putin, Kirill Shamalov, precum și o traducere în franceză a unei facturi de energie electrică la locul de înregistrare din Moscova. Astfel de documente ar putea fi necesare pentru deschiderea unui cont bancar în Franța, achiziționarea vilei în sine. S-a găsit și o procură din 2009, eliberată de „Gennady Timchenko, cetățean al Finlandei” pe numele franțuzoaicei Francoise. Duchosal, care trebuia să fie responsabil de reparațiile la vilă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Potrivit registrului imobiliar al Franței, cu care The Insider a făcut cunoștință, vila i-a aparținut lui Gennady Timchenko din 2007, iar în 2012 a fost transferată la Shamalov.

Informația că Putin investește în imobiliare de pe coasta Atlanticului a fost publicată de politicianul Alexander Belyaev încă din 1996, era vorba despre bani furați de la St. Putin a negat vehement aceste acuzații și, după cum scria presa la acea vreme, a susținut că nici măcar nu știe unde se află coasta Atlanticului. La proces, în care Sobchak și Putin au încercat să respingă acuzațiile de corupție, Putin a argumentatcă dacă acest furt a avut loc, atunci de ce „serviciile noastre speciale nu fac nimic pentru a opri acțiunile ilegale ale primarului și ale anturajului său”.

Din câte se pare, vila lui Shamalov nu este singurul palat al lui Putin din Biarritz, în orice caz, radio Europa 1, citând serviciile franceze de informații, a publicat informații că în 1996 a cumpărat fosta vilă Stravinsky, situată la 9 rue de la Fregate, tot în Biarritz. Există o a treia vilă în Biarritz asociată cu Putin, aceasta este casa fostei sale soții, care aparține acum noului ei soț, Artur Ocheretny. După izbucnirea războiului, activiștii au pictat pereții vilei în culorile drapelului ucrainean.