• Al treilea aerodrom rusesc a fost raportat ca fiind lovit de o dronă.
  • Zelenski se întâlnește cu trupele din apropierea frontului de est.
  • Plafonarea prețului petrolului oferă G7 o pârghie asupra Rusiei, susține un oficial american.

Un al treilea aerodrom rusesc a fost incendiat de un atac cu dronă, la o zi după ce Ucraina a demonstrat o aparentă nouă capacitate de a pătrunde sute de kilometri în Rusia prin atacuri asupra a două baze aeriene.

Oficialii din orașul rusesc Kursk, situat la aproximativ 90 km nord de granița cu Ucraina, au publicat marți imagini cu fum negru deasupra unui aerodrom după ultimul atac. Guvernatorul a declarat că un rezervor de stocare a petrolului a luat foc, dar nu au existat victime.

Luni, Rusia a declarat că a fost lovită la sute de kilometri de Ucraina de ceea ce a spus că sunt drone din epoca sovietică – la baza aeriană Engels, unde se află flota de bombardiere strategice a Rusiei, și în Ryazan, la câteva ore de mers cu mașina de Moscova.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Ucraina nu a revendicat în mod direct responsabilitatea pentru aceste lovituri, dar le-a sărbătorit totuși. Marți seara târziu, sirenele au sunat pe teritoriul aerodromului din Engels, au raportat agențiile de știri rusești de stat, citându-l pe Evgheni Șpolski, primul adjunct al administrației districtului Engels. La Washington, secretarul de stat american Antony Blinken a repetat hotărârea țării sale de a furniza Ucrainei echipamentele de care are nevoie pentru a se apăra, afirmând totodată că nu a încurajat și nici nu a permis ucrainenilor să lovească în interiorul Rusiei.

Ministerul rus al Apărării a declarat că trei membri ai serviciului au fost uciși în atacul de la Riazan. Deși atacurile au lovit ținte militare, acesta le-a caracterizat drept terorism și a declarat că scopul a fost acela de a dezactiva avioanele sale cu rază lungă de acțiune.