• Evgheni Prigozhin, un aliat al lui Vladimir Putin, a recunoscut că a intervenit în alegerile din SUA din trecut.
  • Am interferat, interferăm și vom continua să interferăm”, a declarat acesta pe rețelele de socializare.
  • Rusia a negat de mult timp acuzațiile SUA că se amestecă în alegerile sale.

Evgheni Prigojin, un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat că Rusia a intervenit în alegerile din SUA în trecut și va continua să facă acest lucru. Într-o postare pe site-ul rusesc de socializare VKontakte, prin intermediul firmei sale de catering, Prigozhin a declarat: Am interferat, interferăm și vom continua să interferăm. Cu grijă, cu precizie, cu operativitate și în felul nostru, așa cum știm să facem”.

În timpul operațiilor noastre precise, vom îndepărta ambii rinichi și ficatul deodată”, a adăugat Prigozhin, într-o aparentă referire la natura chirurgicală a operațiilor.

Prigozhin, care a fost supranumit bucătarul lui Putin” pentru că a obținut contracte valoroase de catering de la Kremlin, a fost acuzat de încercări de subminare a alegerilor americane din trecut prin controlul său asupra așa-numitelor ferme de troli”, care au inundat platformele de social media cu dezinformare și teorii ale conspirației. De asemenea, el controlează Grupul Wagner, o organizație de mercenari ai cărei luptători au jucat un rol-cheie în invazia rusă din Ucraina și în promovarea obiectivelor rusești în conflictele din Africa și Orientul Mijlociu.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

În ultimele săptămâni, analiștii spun că Prigozhin a încercat să își consolideze reputația de linie dură, criticându-i pe generalii responsabili de invazia militară rusească șovăitoare din Ucraina.

Prigozhin a fost anterior vizat de sancțiuni din partea SUA și UE pentru presupusa sa implicare în încercările de subminare a alegerilor din SUA, Departamentul de Stat oferind în iulie o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informații despre el.

Mai multe rapoarte ale Congresului SUA și ale serviciilor de informații au concluzionat că Rusia a lansat mai multe tentative de a interveni în alegerile din SUA, mai ales în 2016, când se spune că Rusia a susținut candidatura lui Donald Trump, pe atunci candidat la președinție din partea Partidului Republican.