• La 26 octombrie 2019, Abu Bakr al Baghdadi era ucis după un raid american
  • Liderul ISIS a fost încolțit într-un tunel și s-a aruncat în aer
  • Trump: A murit ca un câine. A murit ca un laș. Lumea este un loc mult mai sigur

Acum fix un an, Donald Trump dădea una dintre cele mai mari lovituri de politică externă.

Abu Bakr Al Baghdadi, cel mai temut terorist al lumii, liderul organizației teroriste Stat Islamic, era ucis în Siria. Trump a făcut anunțul.

Baghdadi se ascundea în nordul Siriei, foarte aproape de granița cu Turcia, într-o bază fortificată. Baghdadi a fost identificat pe baza ADN-ului. Americanii au fost ajutați de un spion kurd. La raid au participat circa 100 de soldați americani, inclusiv din unitatea de elită Delta Force. Au venit cu elicoptere în timpul nopții, au spart zidurile bazei și au ucis tot ce le-a stat în cale.

Baghdadi a fost fugărit de câini de luptă, s-a ascuns într-un tunel și a detonat vesta cu explozibili pe care o purta. Donald Trump a urmărit totul în direct de la Casa Albă, înconjurat de generalii săi.

Raidul a fost un succes pe linie. Ținta principală, Baghdadi, a fost eliminată, iar Statele Unite nu au pierdut niciun soldat. Aceasta a fost cea mai mare realizare externă a lui Trump până la acordurile Abraham, pacea dintre Israel, Emiratele Arabe Unite și Bahrain.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ