• Rețeaua stațiilor de carburanți din Iran a fost blocată în urma unor atacuri cibernetice.
  • Atacurile cibernetice au vizat sistemul informatic centralizat, nerevendicat.
  • Oficialii din cadrul Ministerului Petrolului s-au reunit de urgență pentru soluționarea problemelor.

Reţeaua staţiilor de carburanţi din Iran este paralizată, marţi, ca urmare a unui posibil atac cibernetic care a vizat sistemul informatic centralizat, afirmă surse citate de agenţia Associated Press.

Atacul pare să fi vizat sistemul de acordare a subvenţiilor la carburanţi, astfel că întreaga reţea a staţiilor de alimentare este blocată, formându-se coloane de maşini care aşteaptă să alimenteze.

Conform agenţiei semioficiale ISNA, este vorba de un incident informatic care are numele de cod „atac cibernetic 64411”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Oficiali din cadrul Ministerului iranian al Petrolului participă la o reuniune de urgenţă pentru soluţionarea problemelor tehnice.

Atacul cibernetic nu a fost revendicat, dar codul utilizat este similar cu cel apărut în cursul unui atac informatic produs în iulie, care a perturbat sistemul feroviar din Iran.

Iranul se confruntă frecvent cu atacuri cibernetice. În 2010, Iranul a depistat un atac cu virusul Stuxnet care a afectat centralele nucleare, incidentul fiind atribuit Israelului şi Statelor Unite. După acest atac, Administraţia de la Teheran a deconectat de la Internet cea mai mare parte a reţelelor utilizate de instituţii.