• Armata israeliană a efectuat atacuri extinse, vizând peste 30 de orașe și sate din sudul Libanului.
  • Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că atacurile sunt necesare pentru asigurarea securității Israelului.
  • Invazia pare să se extindă iar tensiunea se extinde între Israel și Hezbollah, susținută de Iran.

Cel puțin 10 pompieri au fost uciși într-un atac aerian israelian într-o zonă de frontieră din sudul Libanului, afirmă Ministerul Sănătății libanez, conform BBC.

Potrivit unei declarații, pompierii erau „pregătiți să plece în misiuni de salvare” de la o clădire municipală din Baraachit, când aceasta a fost lovită. Salvatorii încă căutau persoane prinse sub dărâmături, a adăugat acesta.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu imediat, dar a declarat că avioanele de luptă au lovit ținte aparținând grupului armat Hezbollah în sudul Libanului.

Recomandări

NOBEL PENTRU MEDICINĂ
UCRAINA LOVEȘTE CRIMEEA
ISRAEL LUPTĂ SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ
PRIMAR UCIS ÎN MEXIC
UN AN DE RĂZBOI, RESTUL ZILE
UN AN DE RĂZBOI, CÂTE ZILE

Luni după-amiază, Agenția Națională de Știri libaneză de stat a raportat că avioanele israeliene au lovit peste 30 de orașe și sate din jurul orașului de coastă Tyre. Orla Guerin de la BBC, care se află în Tyr, a declarat că unele dintre localitățile lovite se aflau pe dealuri, aproape de granița cu Israelul, dar că cel puțin una a lovit o zonă construită a orașului.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat la momentul respectiv că efectuează lovituri „ample” împotriva Hezbollah în sud, precum și o lovitură „țintită” în suburbiile sudice ale Beirutului.

Invazia israeliană din sudul Libanului părea, de asemenea, să se extindă, IDF declarând că o a treia divizie s-a alăturat operațiunii terestre lansate în urmă cu șase zile pentru a dezmembra infrastructura Hezbollah din apropierea frontierei.

De asemenea, IDF a ordonat evacuarea a încă 20 de comunități din sud, inclusiv a orașului de coastă Naqoura, unde își au cartierul general forțele de menținere a păcii ale ONU în Liban.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni, în cadrul unei reuniuni a cabinetului, că „întreg contraatacul asupra inamicilor noștri din axa răului a Iranului este necesar pentru a ne asigura viitorul și securitatea”.

Citește și