Un atac israelian a ucis 10 pompieri în sudul Libanului. Benjamin Netanyahu vrea să asigure securitatea Israelului

Cel puțin 10 pompieri au fost uciși într-un atac aerian israelian într-o zonă de frontieră din sudul Libanului, afirmă Ministerul Sănătății libanez, conform BBC.

Potrivit unei declarații, pompierii erau „pregătiți să plece în misiuni de salvare” de la o clădire municipală din Baraachit, când aceasta a fost lovită. Salvatorii încă căutau persoane prinse sub dărâmături, a adăugat acesta.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu imediat, dar a declarat că avioanele de luptă au lovit ținte aparținând grupului armat Hezbollah în sudul Libanului.

Luni după-amiază, Agenția Națională de Știri libaneză de stat a raportat că avioanele israeliene au lovit peste 30 de orașe și sate din jurul orașului de coastă Tyre. Orla Guerin de la BBC, care se află în Tyr, a declarat că unele dintre localitățile lovite se aflau pe dealuri, aproape de granița cu Israelul, dar că cel puțin una a lovit o zonă construită a orașului.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat la momentul respectiv că efectuează lovituri „ample” împotriva Hezbollah în sud, precum și o lovitură „țintită” în suburbiile sudice ale Beirutului.

Invazia israeliană din sudul Libanului părea, de asemenea, să se extindă, IDF declarând că o a treia divizie s-a alăturat operațiunii terestre lansate în urmă cu șase zile pentru a dezmembra infrastructura Hezbollah din apropierea frontierei.

De asemenea, IDF a ordonat evacuarea a încă 20 de comunități din sud, inclusiv a orașului de coastă Naqoura, unde își au cartierul general forțele de menținere a păcii ale ONU în Liban.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni, în cadrul unei reuniuni a cabinetului, că „întreg contraatacul asupra inamicilor noștri din axa răului a Iranului este necesar pentru a ne asigura viitorul și securitatea”.

Exit mobile version