• Un avion cu 28 de pasageri a dispărut de pe radare în Rusia.
  • Două elicoptere au fost mobilizate pentru a căuta avionul.
  • Avionul s-a lovit de un deal şi a fost distrus în totalitate.“

UPDATE 14.00 – Cum s-a produs accidentul

Avionul s-a lovit de un deal şi a fost distrus în totalitate. Conform datelor preliminare, toate persoanele aflate la bordul avionului An-26 au murit. Nu există supravieţuitori“, a declarat Aleksei Hrabrov.

Autorităţile aeronautice ruse încearcă să afle circumstanţele prăbuşirii avionului. Una dintre ipoteze este că ar fi o eroare de pilotaj produsă în condiţii de vizibilitate scăzută.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

UPDATE 13.00 – Fragmente ale avionulului de pasageri dispărut în Rusia au fost găsite

Echipele de intervenţie au găsit fragmente ale avionului de pasageri dispărut marţi dimineaţă în regiunea Kamceatka, situată în Extremul Orient rus, anunţă oficiali citaţi de agenţia de presă Tass.

„Da, au fost găsite fragmente ale fuselajului avionului. Nu pot oferi detalii, informaţiile vor fi disponibile mâine. Va fi trimis un avion la faţa locului; de asemenea, în zonă este un elicopter”, a declarat directorul companiei aeriene Petropavlovsk-Kamchatsky Air Enterprise, Aleksei Hrabrov.

Informaţia a fost confirmată de un oficial din cadrul serviciilor de intervenţie, care a precizat că nu par să existe supravieţuitori.

UPDATE 11.10 – Avionul s-a prăbușit în mare

Avionul s-a prăbușit în mare, au anunțat autoritățile, după ce aeronava a pierdut contactul cu turnul de control în timp ce încerca să aterizeze.

În momentul incidentului, în zonă era înnorat, a anunțat agenția locală de meteorologie.

Știre inițială

Un avion rusesc AN-26 a dispărut, în mod misterios. La bordul aparatului de zbor care efectua o cursă între Petropavlovsk-Kamciatsk și Palana se aflau 28 de pasageri, scrie Reuters.

Contactul cu avionul a fost pierdut când acesta a încetat să emită semnale de recunoaștere, explică agențiile de presă rusești. Avionul a dispărut de pe radar cu 10 minute înainte de a ateriza pe aeroportul din Palana.

Două elicoptere au fost mobilizate pentru a căuta avionul.

Ce ipoteze iau în calcul autoritățile

Unele surse spun că este posibil ca avionul să se fi prăbușit în mare. O altă ipoteză luată în calcul de autorități este aceea că aeronava s-ar fi prăbușit la sol lângă o mină de cărbune din zona Palana.

Ultimul accident grav de avion din Rusia datează din mai 2019, când un Sukhoi Superjet al companiei naționale Aeroflot a fost forțat să aterizeze de urgență și a luat foc pe pista unui aeroport din Moscova, ucigând 41 de persoane.

În februarie 2018, un Saratov Airlines AN-148 s-a prăbușit la scurt timp după decolare lângă Moscova din cauza unei erori umane, ucigând toate cele 71 de persoane aflate la bord.