Un avion cu 92 de persoane la bord s-a prăbuşit în sudul Filipinelor. Cel puțin 47 de morţi

  • Un avion militar de transport de tip C-130 s-a prăbuşit duminică dimineaţă în provincia Sulu.
  • Bilanţul accidentului este de 47 de morţi
  • Autorităţile aeronautice încearcă să afle circumstanţele exacte ale producerii accidentului.

UPDATE – Bilanțul persoanelor decedate ajunge la 47

Noul bilanţ al militarilor morţi în urma tragediei aviatice din Filipine se ridică la 47. Alți 49 de militari au fost răniţi şi sunt îngrijiţi în spitalele din regiune. În plus, trei civili de la sol au fost ucişi pe loc în urma prăbuşirii aeronavei.

Știrea inițială

Cel puţin 45 de persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma accidentului aerian produs duminică dimineaţă în Filipine, anunţă autorităţile militare de la Manilla, conform Agenţiei France-Presse.

Un avion militar de transport de tip C-130 s-a prăbuşit duminică dimineaţă în provincia Sulu, situată pe Insula Jolo, în sudul statului Filipine. La bordul avionului erau în total 92 de persoane, în principal militari.

Bilanţul accidentului este de 45 de morţi, dintre care 42 de militari şi trei civili. Alte 40 de persoane sunt spitalizate în urma accidentului, au comunicat autorităţile filipineze duminică după-amiază.

„Avionul, care transporta trupe din Cagayan de Oro (Insula Mindanao), a ratat pista de aterizare; piloţii au încercat să accelereze pentru a ridica din nou avionul în aer, dar nu au reuşit”, a anunţat Ministerul Apărării de la Manilla.

Autorităţile aeronautice încearcă să afle circumstanţele exacte ale producerii accidentului.

Armata filipineză desfăşoară activităţi în sudul ţării împotriva organizaţiei teroriste Abu Sayyaf.

În iunie, un elicopter militar de tip Black Hawk s-a prăbuşit în Filipine în timpul unui zbor de antrenament, accidentul soldându-se cu moartea celor şase membri ai echipajului.