• O aeronavă a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, acţionează, începând de sâmbătă, pentru stingerea incendiului de pădure declanşat în zona montană.
  • Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, în jurul orei 20.00, iar misiunile vor continua şi în cursul zilei de duminică, 7 august.
  • Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, acţionează, începând de sâmbătă, pentru stingerea incendiului de pădure declanşat în zona montană – Muntele Zănoaga Câinenilor, din judeţul Vâlcea, anunţă MApN.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, în jurul orei 20.00, iar misiunile vor continua şi în cursul zilei de duminică, 7 august, în funcţie de situaţia concretă din teren. Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În configuraţie pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din ţara noastră, în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

De asemenea, au executat şi trei misiuni internaţionale – în luna iulie a anului 2018, în Grecia, în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord, şi în luna iulie a acestui an, în Slovenia.

ISU Vâlcea precizează că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 3 ha, la nivelul solului, cu flacară pe alocuri şi emisie de fum, într-o zona stancoasă şi abruptă, inaccesibilă auto şi pedestru. Viteza de propagare este redusă iar incendiul nu este localizat.