• Un pasager clandestin a supraviețuit după ce a zburat câteva ore ascuns în trenul de aterizare al avionului
  • Avionul zbura din Kenya către Olanda
  • Băiatul are 16 ani și se crede că ar fi reușit să urce în avion în Nairobi

Un adolescent de 16 ani a fost găsit în viață după ce a călătorit ascuns în trenul de aterizare al unui avion care zbura din Kenya către Olanda, relatează The Guardian. Băiatul a supraviețuit după ce a stat câteva ore la temperaturi sub zero grade.

Se pare că băiatual ar fi din Kenya și ar fi reușit să urce în avion în Nairboi, deși nu este clar cum a reușit să ajungă la bord. Aeronava de marfă a plecat de la Nairobi miercuri. Se pare că s-a oprit în Istanbul și pe aeroportul Stansted din Marea Britanie înainte de a ajunge pe aeroportul din Maastricht joi după-amiază.

Băiatul, a cărui nume nu a fost furnizat, a fost descoperit de personalul de pe aeroportul din Maastricht la scurt timp după ce avionul a aterizat. A fost dus la spital cu hipotermie severă, dar acum se află într-o stare bună.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Un purtător de cuvânt al aeroportului din Londra a declarat pentru The Guardian că nu au observat nimic suspect și că se presupune că pasagerul se afla deja la bord când avionul a ajuns la Stansted.

The Dutch Royal Marechaussee, o filială de poliție a forțelor armate olandeze, investighează dacă adolescentul a fost urcat la bordul aeronavei de către traficanți de persoane, scrie The Telegraph.

Majoritatea pasagerilor clandestini nu supraviețuiesc

Un purtător de cuvânt al aeroportului din Maastricht Aachen a spus că băiatul a fost extrem de norocos să trăiască. „A avut un noroc extraordinar că a trecut peste asta”, a declarat el pentru Netherlands News Live.

Cu zboruri comerciale care ating o altitudine de aproximativ 11,5 km, șansele de supraviețuire pentru cei care se ascund în dispozitivul de aterizare sunt mici. Ei mor adesea, din cauza înghețului sau a lipsei de oxigen.

În 2015, corpul unui pasager clandestin a căzut de pe trenul unui avion care călătorea de la Johannesburg la Londra pe acoperișul unei clădiri de birouri din vestul Londrei. Un alt bărbat a petrecut șase luni în spital după ce s-a agățat de trenul de aterizar al avionului pentru zece ore.

Supraviețuitorul, care se numește Justin, a declarat pentru The Guardian în decembrie că a crezut că merită.

„Din cauza situației mele, a fost singura alegere pe care am avut-o pentru a supraviețui”, a spus el.