• O ţintă aeriană asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în sud-estul ţării, a fost detectat de sistemul de supraveghere al Forţelor Aeriene Române.
  • În zonă au fost trimise două avioane MiG-21 LanceR, însă echipajele nu au confirmat prezenţa ţintei.
  • MApN menţionează că autorităţile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului.

O ţintă aeriană asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în sud-estul ţării, a fost detectat de sistemul de supraveghere al Forţelor Aeriene Române. În zonă au fost trimise două avioane MiG-21 LanceR, însă echipajele nu au confirmat prezenţa ţintei.

„Sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române a detectat marţi, 14 februarie, în jurul orei 12.30, o ţintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluţie asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în spaţiul aerian naţional, în Sud-Estul României”, precizează MApN.

MApN menţionează că autorităţile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului, iar două aeronave MiG-21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliţie Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Feteşti, în jurul orei 12.40, fiind direcţionate către zona unde a fost semnalată ţinta aeriană.

„Echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezenţa ţintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menţinute în zonă, pentru clarificarea situaţiei aeriene, aproximativ 30 de minute, după care au revenit pe baza aeriană. Forţele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forţele Aliate, spaţiul aerian naţional şi zona din proximitate”, se arată ţîn finalul comunicatului.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE