• În 2021, o mumie cu o vechime estimată între 800 și 1.200 de ani a fost dezgropată de arheologi într-un sit din apropierea capitalei țării, Lima.
  • Imagini ale descoperirii arătau mumia în poziție fetală în interiorul sacului roșu de livrare.
  • Mai multe mumii au fost găsite anterior în Peru.

O mumie prehispanică, cu o vechime estimată între 600 și 800 de ani, a fost descoperită în weekend de poliția peruană într-o pungă frigorifică de livrare de alimente.

Poliția a declarat pentru CNN că rămășițele mumificate au fost găsite împreună cu trei bărbați care beau într-un parc pustiu din orașul peruvian Puno, sâmbătă după-amiază.

Un bărbat în vârstă de 26 de ani avea o pungă de livrări pe care scria ‘Pedidos Ya’. Înăuntru au găsit o mumie”, a declarat pentru CNN agentul principal Marco Antonio Ortega, care este purtător de cuvânt al Poliției Naționale din regiunea Puno. Pedidos Ya este o aplicație de livrare de mâncare din America Latină.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Imagini ale descoperirii arătau mumia în poziție fetală în interiorul sacului roșu de livrare. Bărbatul în vârstă de 26 de ani, identificat de agenția de știri Agence France-Presse ca fiind Julio Cesar Bermejo, a declarat că a numit rămășițele Juanita” atunci când a vorbit cu presa locală și le-a descris ca fiind ca pe prietena mea spirituală”.

Acasă, ea este în camera mea, doarme cu mine. Am grijă de ea”, a spus el într-o înregistrare video, potrivit AFP. Agenția de știri peruană ANDINA a relatat luni că mumia este de fapt considerată a fi un bărbat adult și se presupune că provine din zona estică a orașului Puno.

În prezent, aceasta se află în custodia Ministerului Culturii, care a clasificat mumia ca bun cultural național.
Un oficial guvernamental a declarat marți pentru AFP că Cesar Bermejo va rămâne în detenție în timp ce anchetatorii analizează cazul.

Mai multe mumii au fost găsite anterior în Peru, care găzduiește sute de situri arheologice ale mai multor civilizații care s-au dezvoltat înainte și după Imperiul Inca.

În 2021, o mumie cu o vechime estimată între 800 și 1.200 de ani a fost dezgropată de arheologi într-un sit din apropierea capitalei țării, Lima.