• Bărbatul a murit după ce a fost împins la pământ
  • Confruntarea dintre bărbatul care a murit și cel care l-a împins a avut loc din cauză că acesta din urmă nu voia sa poarte mască
  • Cazul nu este singular. Mai mulți oameni au murit după ce au fost implicați în altercații legate de purtarea măștii

Rocco E Sapienza, în vârstă de 80 de ani, s-a luat la ceartă cu patronul unui bar din New York, pe 26 septembrie, deoarece nu purta mască, au declarat anchetatorii, citați de The Guardian.

Donald M Lewinski, în vârstă de 65 de ani, l-a împins pe Sapienza, care a căzut și s-a lovit cu capul pe podea, a spus procurorul de caz, John Flynn.

Sapienza a intrat în comă și în cele din urmă a murit la 1 octombrie. Lewinski este acum acuzat de ucidere din culpă.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Avocatul lui Lewinski, Barry Covert, a declarat că va pleda nevinovat și a numit moartea lui Sapienza drept „o tragedie”, conform unui e-mail transmis jurnaliștilor de la Associated Press.

Acest caz este cel mai recent dintr-o serie de confruntări fatale ce au avut loc în întreaga lume din cauza purtării măștilor, de la începutul pandemiei.

În luna mai, un agent de pază dintr-un magazin din America a fost împușcat mortal după ce a refuzat accesului unui client fără mască.

În iulie, un șofer francez de autobuz a intrat în moarte cerebrală și ulterior a murit după ce a fost atacat pentru că a refuzat să lase un grup de oameni care nu purtau măști să urce în autobuz.