Un bărbat în vârstă de 55 de ani a murit după ce a fost străpuns la o cursă cu tauri în orașul Onda din estul Spaniei, relatează BBC.

Bărbatul a fost atacat în mod repetat de taur, la festivalul Fira de Onda, suferind o rană la cap și având o arteră ruptă în coapsa stângă. El a murit la un spital din Villareal, oraș aflat în apropiere.

Consiliul local din Onda a declarat că a anulat toate cursele cu tauri din cadrul festivalului orașului, dar că alte activități vor continua.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

A fost primul deces de acest gen de când au fost reluate evenimente similare în Spania, după o relaxare a restricțiilor COVID în timpul verii.

Însă, în ciuda modificărilor aduse regulilor, doar câteva curse cu tauri au avut loc, în timp ce în Spania au loc dezbateri cu privir la oprirea evenimentelor.

Practica a fost o caracteristică de lungă durată a culturii spaniole. Curse cu tauri similare au loc și în țările vecine, Franța și Portugalia.

În timpul evenimentelor, mulțimea de participanți aleargă în fața unui grup de tauri care sunt lăsați liberi într-o zonă a orașului. În unele festivaluri, taurii sunt apoi duși să participe la turnee controversate de lupte cu tauri.

Rănile sunt frecvente în timpul alergărilor cu tauri.

Din 1910, cel puțin 16 alergători și-au pierdut viața în timpul festivalului San Fermín din Pamplona.