• FBI a arestat un bărbat pentru că ar fi planificat un atac cu bombă asupra centrului de date Amazon Services
  • Centrul este responsabil pentru funcționarea a 70% din mediul online
  • Bărbatul intenționa să bombardeze mai multe servere pe care le credea folosite de FBI, CIA și alte agenții federale americane

FBI a arestat joi un bărbat din Texas pentru că ar fi planificat un atac cu bombă asupra centrului de date Amazon Services, responsabil pentru buna funționare a aproximativ 70% din mediul online.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, a fost acuzat pentru încercarea de a distruge sediul Amazon folosind explozivi pe care a vreut să-i cumpere de la un agent FBI sub acoperire, notează BleepingComputer.

Autoritățile au descoperit intenția acestuia în luna ianuarie, în urma unei postări ale sale pe site-ul MyMilitia, un forum folosit pentru organizare și comunicare de către extremiștii de dreapta.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Mai mult decât atât, informațiile descoperite de agenții FBI au fost validate pentru a doua oară la finalul lunii ianuarie, atunci când suspectul ar fi comunicat și prin intermediul aplicației Signal, precizând că intenționează să folosească exploziv pentru a ataca centrele de date ale Amazon.

Cum a decrus flagrantul

În februarie, bărbatul ar fi pus mâna pe o hartă completă a centrului de date Amazon Services, din statul Virginia. Oamenii legii au fost puși în legătură cu suspectul prin intermediul unui agent sub acoperire, care a comunicat cu atacatorul.

Bărbatul i-a spus agentului sub acoperire că intenționează să bombardeze mai multe servere pe care le credea folosite de FBI, CIA și alte agenții federale americane. Aparentul „furnizor” i-ar fi promis bărbatului că îi poate asigura cantitatea necesară de explozibil.

Acesta s-a întâlnit cu atacatorul pe 8 aprilie, pentru a obține un pachet fals, în care bărbatul credea că sunt dispozitivele explozivile promise. În schimb, a primit dispozitive inerte, fiind apoi a fost arestat de agenții FBI.