Un bărbat sârb, care locuiește de 20 de ani într-o peșteră, a mers să-și facă vaccinul anti-COVID. „Virusul nu alege”

Panta Petrovic, bărbatul care stă în peșteră și care a ales să se vaccineze. Panta Petrovic: „Vreau să primesc toate cele trei doze, inclusiv cea suplimentară. Îndemn fiecare persoană să se vaccineze”. Sursa Foto: Captură YouTube / Zamediatelevizija
  • Panta Petrovic este un bărbat sârb în vârstă de 70 de ani care locuiește, de aproximativ 20 de ani, într-o peșteră din munți.
  • În 2020 a vizitat orașul și a aflat că omenirea se confruntă cu pandemia de coronavirus.
  • Bărbatul a ales să se vaccineze anti-COVID, afirmând că virusul va ajunge la un moment dat și în peștera lui.
  • Panta Petrovic: „Vreau să primesc toate cele trei doze, inclusiv cea suplimentară. Îndemn fiecare persoană să se vaccineze”.

Panta Petrovic este un bărbat sârb în vârstă de 70 de ani care a ales distanțarea socială în urmă cu aproximativ 20 de ani, atunci când s-a mutat într-o peșteră mică din munții pentru a evita societatea, relatează France24.

În 2020 a făcut o vizită în oraș și a aflat că omenirea se confrunta cu pandemia de coronavirus. După ce au devenit disponibile vaccinurile anti-COVID, Panta Petrovic a ales să se vaccineze. În plus, bărbatul din munți îi îndeamnă pe restul oamenilor să facă și ei același lucru.

„Virusul nu se alege. Va veni și aici, în peștera mea”, a declarat pentru AFP Panta Petrovic, bărbatul care locuiește de aproape 20 de ani în peșterea din muntele Stara Planina, situat în sudul Serbiei.

Cine este Panta Petrovic

Panta Petrovic are 70 de ani și provine din Pirot. Acolo a lucrat ca muncitor pe piața neagră, așa cum a făcut și peste hotare pentru o perioadă de timp. S-a recăsătorit în mai multe rânduri și spune că a avut o viață „agitată”.

Înainte de a se izola, bărbatul și-a donat toți banii comunității. Astfel, a finanțat construcția a trei poduri mici din oraș.

„Banii sunt blestemați și îi strică pe oameni. Cred că nimic nu poate corupe un om așa cum fac banii”, a spus Petrovic.

Panta Petrovic iubește natura și a descoperit că izolarea de societate îi oferă un sentiment de libertate la care doar visa.

„Nu eram liber în oraș. Întotdeauna e cineva în calea ta acolo. Fie te cerți cu soția, fie cu vecinii sau poate chiar cu poliția”, a declarat Panta Petrovic pentru AFP.

„Aici nimeni nu mă hărțuiește, iar banii sunt blestemați”, a adăugat Petrovic.

Bărbatul mănâncă adesea ciuperci și pește, dar mai face și drumeții în centrul orașului pentru a căuta resturi de mâncare în tomberoane. Vizitele sale în oraș au devenit, în ultima vreme, mai regulate.

La un moment dat, lupii au mâncat animalele pe care Petrovic le ținea lângă peșteră. Așa că bărbatul a decis să le mute într-o baracă pe care a amenajat-o la periferia orașului. Acolo a considerat el că vor fi în siguranță.

Panta are mai multe capre, găini, aproximativ 30 de câini și pisici, dar preferata lui este Mara, un mistreț adult. A găsit-o într-o turmă în urmă cu opt ani. Era un purceluș neajutorat: era prinsă în tufișuri și a hrănit-o cu un biberon până și-a revenit.

Mara are acum 200 de kilograme și iubește să-și mănânce mâncarea din mâna lui Petrovic.

„Ea înseamnă totul pentru mine. O iubesc și mă ascultă. Nu există bani care să poată cumpăra așa ceva. Este un adevărat animal de companie”, a povestit Petrovic.

Printre animalele sale mai sunt și trei pisoi. Mama lor a fost mâncată de lupi, iar Petrovic îi hrănește acum cu o seringă.

Panta Petrovic primește ajutor social, dar și donații pentru hrana sa și pentru a animalelor.

Ce spune Panta Petrovic despre vaccinurile anti-COVID

Petrovic nu a stat pe gânduri atunci când vaccinurile anti-COVID au devenit disponibile. „Nu înțeleg agitația pe care o fac unii sceptici în privința vaccinurilor”, a spus Petrovic.

Bărbatul a mai spus că este încrezător într-un proces care are scop eradicarea bolilor.

„Vreau să primesc toate cele trei doze, inclusiv cea suplimentară. Îndemn fiecare persoană să se vaccineze”, a transmis bărbatul care locuiește în peșteră.