• Un bărbat a murit la bordul unui avion United Airlines, în SUA, în timpul zborului
  • Victima a fost declarată moartă după o aterizare de urgență în New Orleans
  • Martor: „Un întreg avion a trebuit să îl vadă sufocându-se”

Un bărbat care „tremura și transpira”, cu Covid, a murit în timpul unui zbor United Airlines din SUA, de la Orlando la Los Angeles, relatează The Sun.

Victima a fost declarată moartă după o aterizare de urgență în New Orleans, Louisiana.

Medicii de la bordul zborului United 591 au încercat să-l salveze pe bărbat, inclusiv făcându-i RCP (resuscitare cardiopulmonară). Un pasager a declarat că soția sa a spus că a prezentat simptome în ultima săptămână și că a suspectat că este vorba de Covid-19.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

După aterizarea de urgență în Louisiana, toți ceilalți pasageri au continuat spre Los Angeles. Unii pasageri au spus că nu li s-a oferit șansa de a rezerva un loc pe un alt zbor. Centrele pentru boli, control și prevenire (CDC) se grăbesc acum să urmărească toți cei 179 de pasageri ai zborului.

Pasagerii au criticat compania aeriană după ce au susținut că bărbatul prezintă simptome asemănătoare coronavirusului și i s-a permis să urce în zbor: „Pot să vă întreb cum l-ați lăsat aseară pe un om pozitiv Covid în zborul meu?” a spus un pasager. Compania aeriană a declarat vineri că încearcă să-i urmărească pe cei de la bordul zborului.

„Tremura și transpira la bordul avionului. Era clar bolnav și apoi a murit la în timpul zborului,” a declarat un pasager. Altu spune, revoltat că „nu am schimbat nici măcar avionul după aceea”. Alții au comentat dur nepăsarea companiei aeriene care i-a permis bărbatului să urce în avion: „Așa asigurați voi siguranța și sănătatea clienților?”

„Un întreg avion a trebuit să-l vadă sufocându-se”

Un alt pasager aflat la bord a scris un mesaj companiei aeriene pe Twitter, acuzându-i că nu au verificat pasagerii înainte de îmbarcare. „United, de ce nu ne-ai verificat temperaturile înainte de îmbarcare?” a scris ea, revoltată.

„Un avion întreg a trebuit să-l urmărească sufocându-se sau având un atac de cord. Nici noi n-am știu exact care din ele,” a continuat pe Twitter un șir lung de mesaje.

Același pasager a spus că a observat că bărbatul are dificultăți de respirație, dar când a încercat să facă contact vizual cu soția sa, „doar s-a uitat în jos”. Ea a spus că medicii de la bord au încercat să-l reînvie timp de o oră. „Familia plângea, oamenii erau speriați”.

Declarație falsă sau nepăsare?

Înainte de îmbarcare, victima a completat un formular în care spunea că nu a dat rezultate pozitive pentru Covid-19 și că nu are simptome ale bolii, potrivit companiei aeriene. „Se pare că pasagerul nu a fost onest în această declarație”, a declarat United Airlines.

Compania aeriană susține că soția bărbatului a fost auzită spunând personalului medical că a prezentat simptome ale virusului, inclusiv pierderea mirosului și a gustului. CDC colectează informații pentru a decide dacă sunt necesare acțiuni suplimentare, a spus un purtător de cuvânt.

„Pentru a proteja confidențialitatea, nu oferim aceste informații publicului”, a declarat purtătorul de cuvânt al CDC pentru AP. Taylor Garland, o purtătoare de cuvânt a Asociației Însoțitorilor de Zbor, a declarat că toți însoțitorii de bord de pe United 591 sunt în carantină timp de două săptămâni, încă de când avionul a aterizat în Los Angeles.