• João Alberto, un bărbat de culoare de 40 de ani a fost omorât în bătaie de doi agenți de securitate
  • Toată tragedia a fost filmată
  • Bărbatul, tată a 4 copii, urma să se căsătorească în zilele următoare

În Brazilia, a 6-a cea mai populată țară din lume, un nou caz George Floyd răscolește puternic țara.

João Alberto, un bărbat de culoare de 40 de ani a fost omorât în bătaie de doi agenți de securitate, iar toată tragedia a fost filmată. Bărbatul, tată a 4 copii, urma să se căsătorească în zilele următoare, dar violența gardienilor i-a adus sfârșitul.

Asasinatul din Carrefour, așa cum este etichetat de brazilieni pe Twitter, a uluit întreaga țară.

Indignarea a crescut în timp ce au apărut noi imagini care arătă cum gardienii unui supermarket l-au omorât pe Alberto, unul dintre ei imobilizându-l, iar altul punându-i apoi genunchiul pe gât ca să nu mai respire. La fel ca în cazul lui George Floyd.

Ambii paznici au fost reținuți și se confruntă acum cu acuzații de omor, dar revolta a luat amploare. Protestatarii au dat foc magazinelor din rețeaua de supermarketuri.

CEO-ul Carrefour a spus că ce s-a întâmplat în Brazilia este inadmisibil

Miniștrii Guvernului au numit crima o barbarie. Pe fondul protestelor împotriva poliției și multinaționalelor, Alberto a fost înmormântat.

Președintele Jair Bolsonaro a spus la summitul G20 că în Brazilia nu există ură și nici rasism, însă cifrele Forumului brazilian privind siguranța publică îl contrazic: 57% din populația Braziliei este de culoare, iar 79% dintre aceștia sunt victimele violenței din partea poliției.