• Un bărbat din Craiova, a cărui soţie a fost diagnosticată cu COVID-19 după ce a murit, se plimbă în voie, de câteva zile
  • Reprezentanţii DSP spun că i-au emis decizie de carantină, dar bărbatul neagă că a primit documentul
  • Femeia a murit sâmbătă, acasă, dar a fost testată pentru COVID-19 la cererea poliţiştilor.

Costel Stamate a aflat, miercuri, că soţia lui, care a murit sâmbătă noaptea, în locuinţa lor din Craiova, este pozitivă la COVID-19. Testele au fost făcute la solicitarea poliţiştilor care au deschis în acest caz un dosar pentru stabili din ce cauză a murit femeia. Costel consideră că medicii legişti au încălcat protocolul şi contestă rezultatele testelor. De atunci se tot plimbă pe la instituţii din Craiova pentru a depune sesizări şi contestaţii, inclusiv la DSP Dolj.

După aproape o săptămână de la decesul femeii diagnosticate cu COVID-19, Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj spune că a fost încheiată ancheta epidemiologică şi că cinci persoane din familie trebuie să stea în carantină. Costel neagă, însă că a primit un astfel de document. L-am întâlnit prin oraş unde, spune el, încerca să rezolve probleme legate de decesul soţiei.

“Soţia mea e la morgă. Nu pot s-o ridic de acolo pentru că, practic, dacă aş ridica-o de acolo, aş ridica-o ca purtătoare de covid.(…) Rezultatul îl contest şi cer reexaminare, dar reexaminare în conformitate cu legea. A fost întocmit un dosar penal în care se efectuau cercetări cu privire la cauza decesului.(…) Au fost dispuse efectuarea de teste pentru a se lămuri cu exactitate situaţia”, spune soțul femeii decedare

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

„Cu ajutorul autorităţilor locale şi al medicului de familie, am stabilit contacţii strânşi familiali. E vorba de cinci persoane cărora li s-a emis decizie de carantinare.(…) Noi am dat această decizie pe baza unui test COVID pozitiv”, spune purtătorul de cuvânt DSP Dolj.