Un bărbat din Gorj îi cere înapoi primarului șpaga oferită pentru obținerea unui post. Ce sume îi datorează edilul

  • Un bărbat din Gorj îi solicită primarului să-i returneze şpaga pe care susţine că a dat-o pentru a fi angajat.
  • Acesta îi cere primarului localităţii, Ionuţ Stan, să-i returneze şpaga pe care susţine că a dat-o pentru a fi angajat.
  • Bărbatul a depus și o plângere penală împotriva primarului.

Irinel Cotojman, angajat în postul de asistent medical comunitar în cadrul Primăriei comunei Albeni, din judeţul Gorj, i-a solicitat edilului localității, Ionuț Stan, să-i returneze şpaga pe care susţine că a dat-o pentru a fi angajat, potrivit adevarul.ro.

Bărbatul a fost angajat în cadrul Primăriei Albeni în anul 2018. „Vă rog a-mi aproba prezenta cerere prin care solicit în mod direct să-mi restituiţi sumele de bani pe care le-aţi cerut de-a lungul celor aproximativ trei ani de când sunt angajat la UAT Albeni. Sumele pe care mi le datoraţi sunt următoarele:

– 3.000 Euro pentru angajarea mea în data de 06-11-2018, orele 18,00, în locaţia Câmpu Mare;

– 1.000 de lei + 20 litri vin alb în data de 02-07-2019;

– 500 de lei banii mei pe care i-aţi pretins în schimbul semnării actelor pentru sporul COVID-19;

– Cât credeţi de cuviinţă dumneavoastră să-mi daţi pentru cele şase luni în care am muncit la vila d-voastră din Târgu Jiu.

Cu această ocazie vă informez că o să-mi dau demisia pe loc în momentul în care o să-min recuperez aceşti bani”, a reacționat Irinel Cotojman.

Sursa citată precizează că Irinel Cotojman a depus și o plângere penală împotriva primarului Ionuț Stan, în ceea ce privește șpăgile pe care i le-ar fi dat. În spațiul public există deja câteva înregistrări în care primarul Ionuț Stan admite că s-au dat bani pentru o angajare. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj nu a comunicat nimic în legătură cu acest dosar penal.