• Un bărbat, trimis să plătească răscumpărarea pentru 136 de elevi răpiţi, a fost capturat.
  • Răpitorii au spus ulterior că banii livraţi nu au fost suficienţi.
  • Peste 1.000 de elevi au fost răpiți din școlile din nordul Nigeriei începând cu luna decembrie a anului trecut.

Un bărbat din Nigeria, care a fost trimis să plătească răscumpărarea pentru eliberarea mai multor elevi răpiţi, a fost, la rândul lui, răpit, relatează BBC.

Bărbatul în vârstă a fost trimis de părinţii copiilor, după ce aceştia au reuşit să strângă aproximativ 73.000 de dolari, prin vânzarea de terenuri şi alte bunuri.

Nordul ţării se află în mijlocul unui val de răpiri de elevi, efectuate pentru profit.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Răscumpărările sunt plătite frecvent, însă acesta este un caz rar în care persoana care transportă răscumpărarea este răpită.

Răpitorii au sunat la directorul școlii pentru a spune că banii livrați nu erau suma convenită.

În luna mai, 136 de elevi au fost răpiţi de la o şcoală din Tegina, din statul Niger.

Bărbați înarmați pe motociclete au luat cu asalt orașul și au deschis focul, omorând o persoană și rănind o alta. În timp ce oamenii fugeau, atacatorii s-au dus la școală și i-au luat pe copii.

Cum a fost răpit bărbatul trimis să plătească răscumpărarea

Părinții și administratorii școlii au negociat cu răpitorii și au fost de acord să plătească răscumpărarea. Aceștia au vândut o parte din terenul școlii, precum și alte bunuri.

Directorul școlii, Malam Abubakar Alhassan, a declarat pentru BBC că șase persoane au fost trimise cu suma corectă pentru a se întâlni cu răpitorii în apropierea pădurii în care erau ținuți copiii. Când au ajuns, oamenii înarmați au cerut ca unul dintre membrii grupului, un bărbat în vârstă, să îi urmeze în pădure pentru a putea număra banii. Dar mai târziu au sunat pentru a spune că banii nu erau suficienți.

Peste 1.000 de elevi au fost răpiți din școlile din nordul Nigeriei începând cu luna decembrie a anului trecut. Sute dintre ei sunt încă în captivitate.