• În SUA a fost identificat primul caz de reîmbolnăvire de COVID-19.
  •  Descoperirile medicilor indică faptul că o infecție anterioară nu ne protejează de o a doua infectare.
  • Medicii recomandă persoanelor care și-au revenit dintr-o infectare să respecte în continuare măsurile profilactice privind distanțarea fizică, purtarea măștilor faciale și spălarea pe mâini.

Un bărbat din Statele Unite s-a infectat de două ori cu Covid, a doua infecție fiind mai periculoasă decât prima, precizează un studiu publicat joi în revista Lancet Infectious Diseases, relatează BBC News.

După ce a prezentat dureri în gât, tuse, cefalee, greaţă şi diaree, un tânăr din Nevada a fost diagnosticat prima dată cu COVID-19 în luna aprilie. Ulterior starea sa s-a îmbunătăţit, având rezultate negative la două teste pentru Covid. Timp de aproximativ o lună s-a simțit bine, însă la sfârșitul lunii mai, după ce a avut simptome de febră, dureri de cap, ameţeli, tuse, greaţă şi diaree, a fost testat pozitiv pentru a doua oară și cinci zile mai târziu a fost internat în spital, unde a primit oxigenare mecanică.

Oamenii de știință resping ideea că infecția inițială a devenit inactivă și apoi a revenit, susținând că este vorba de două infectări diferite. Compararea codurilor genetice ale virusului analizate în timpul fiecărei crize de simptome a arătat că acestea erau prea diferite unele de celelalte pentru a fi cauzate de aceeași infecție.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Până acum s-a presupus că o a doua infectare cu Sars-CoV-2 va fi mai blândă deoarece corpul a învățat să lupte împotriva virusului la prima infectare. Descoperirile medicilor indică acum faptul că o primă infectare nu reprezintă o garanție că nu va mai exista o altă infectare, a spus dr. Mark Pandori de la Universitatea din Nevada.

Medicii recomandă persoanelor care și-au revenit dintr-o infectare să respecte în continuare îndrumările privind distanțarea fizică, purtarea măștilor faciale și spălarea pe mâini.