Un bărbat și-a dat foc în centrul Moscovei, în timpul protestelor. Arestările au ajuns la 4.500

Profimedia
  • Un bărbat și-a dat foc duminică în centrul Moscovei
  • Acesta s-a stropit cu un lichid inflamabil
  • Incidentul a avut loc în timp ce mii de oameni erau adunați la protestele din Moscova
  • Până acum, au fost reținute peste 4.500 de persoane

Un bărbat și-a dat foc duminică în centrul Moscovei, după ce s-a stropit cu un lichid inflamabil. Acesta a fost dus la spital. Incidentul a avut loc în timp ce mii de oameni erau adunați în Moscova pentru a cere eliberarea lui Alexei Navalny.

Ofițerii și trecătorii au stins focul în câteva momente, a declarat poliția din Moscova, conform Reuters. Polițiștii au spus că motivele pentru care bărbatul a recurs la acest gest par personale.

Incidentul a avut loc în timp ce mii de oameni erau adunați în Moscova și alte zeci de orașe din Rusia pentru a cere eliberarea lui Alexei Navalny.

Duminică, în urma protestelor din Rusia au fost reținute peste 4.500 de persoane. Într-o impresionantă desfășurare de forțe, Poliția a blocat Moscova, închizând mai multe străzi și stațiile de metrou.

Navalny, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde se recuperase după ce ar fi fost otrăvit. El îl acuza pe președintele Vladimir Putin că a ordonat uciderea sa, aspect negat de Kremlin.

Întoarcerea sa la Moscova și cel de-al doilea weekend consecutiv de proteste reprezintă o provocare pentru Putin, care a dominat peisajul politic rus de peste două decenii.