• Trei luni mai târziu, Eric s-a trezit dintr-o comă indusă, dar problemele sale erau departe de a se fi terminat.
  • CTV News Edmonton a contactat Serviciile de Sănătate din Alberta pentru a verifica povestea lui Eric. Un purtător de cuvânt al AHS a confirmat relatarea lui.
  • Eric a petrecut cinci săptămâni conectat la un aparat de oxigenare cu membrană extracorporală (ECMO) pentru a-l menține în viață. Aparatul și-a pus amprenta.

Un bărbat din Edmonton, Canada, care a petrecut 10 luni în spital din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19 și căruia i s-au extirpat 8 degete de la picioare s-a întors acasă.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani, care a cerut ca doar prenumele său să fie publicat de teama reacțiilor din partea celor care neagă COVID-19 și a celor anti-vaxxer, a declarat pentru CTV News Edmonton că nu-și amintește că soția sa l-a condus la Spitalul Universității din Alberta în prima noapte.

Trei luni mai târziu, Eric s-a trezit dintr-o comă indusă, dar problemele sale erau departe de a se fi terminat.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

CTV News Edmonton a contactat Serviciile de Sănătate din Alberta pentru a verifica povestea lui Eric. Un purtător de cuvânt al AHS a confirmat relatarea lui.

Eric a petrecut cinci săptămâni conectat la un aparat de oxigenare cu membrană extracorporală (ECMO) pentru a-l menține în viață.

„Aveam o șansă de supraviețuire de 10%”, a spus Eric. „Sunt un olandez încăpățânat. Am reușit să supraviețuiesc, dar cu un cost: un vârf de deget și opt degete de la picioare.”

Aceste extremități au trebuit să fie îndepărtate pe 7 iunie, deoarece deveniseră necrotice, ceea ce înseamnă că erau negre și moarte.

„Timp de câteva luni după aceea, bineînțeles că ești conectat la ventilator”, a spus el. „Nu poți vorbi… La început nu puteam nici măcar să-mi mișc brațele”.

NU ESTE O CONSPIRAȚIE


După ce a fost țintuit la pat timp de 10 luni, Eric spune că mușchii săi sunt la 40% din ceea ce erau înainte de a avea COVID-19.

Eric s-a întors acasă din spital miercuri și a început reabilitarea la spitalul Glenrose, dar mai are încă un drum lung până la recuperare.

El are în continuare nevoie de ajutorul unui aparat pentru a-și menține nivelul de oxigen și încă nu poate merge singur.

Așa că acum, Eric se concentrează pe vindecare și pe transmiterea mesajului său.

„Vreau ca oamenii să realizeze că acesta este un virus real. Nu este inventat. Nu este o conspirație”, a spus el. „Nu a existat niciun fel de probleme înainte de a se întâmpla acest lucru și, dacă o persoană sănătoasă îl poate lua, oricine îl poate lua”.