• Van Tri a fost găsit vinovat pentru „răspândirea unor boli infecţioase periculoase la alte persoane”.
  • Vietnamezul a primit o sentință de 5 ani.
  • Bărbatul a fost testat pozitiv cu COVID-19 în data de 7 iulie.

Un bărbat din Vietnam a fost trimis după gratii pentru cinci ani pentru că a încălcat regulile stricte de carantină COVID-19 și a răspândit virusul la alte persoane, a raportat presa de stat, citată de Reuters.

Le Van Tri, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat pentru „răspândirea de boli infecțioase periculoase” în cadrul unui proces de o zi la Tribunalul Popular din provincia sudică Ca Mau, a raportat agenția de stat Vietnam News Agency (VNA).

Vietnamul a fost una dintre poveștile de succes ale coronavirusului la nivel mondial, datorită testelor de masă țintite, a urmăririi agresive a contactelor, a restricțiilor stricte la graniță și a carantinei stricte. Dar noile grupuri de infecții de la sfârșitul lunii aprilie au pătat acest record.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Tri a călătorit înapoi la Ca Mau din Ho Chi Minh City și a încălcat reglementările privind carantina de 21 de zile”, a declarat agenția de știri.

Orașul Ho Chi Minh, epicentrul coronavirusului din Vietnam

„Tri a infectat opt persoane, dintre care una a murit din cauza virusului după o lună de tratament”, a adăugat aceasta.

Ca Mau, cea mai sudică provincie din Vietnam, a raportat doar 191 de cazuri și două decese de la începutul pandemiei, mult mai puține decât cele aproape 260.000 de cazuri și 10.685 de decese din epicentrul coronavirusului din țară, orașul Ho Chi Minh.

Vietnamul se luptă cu o epidemie de COVID-19 care se înrăutățește și care a infectat peste 536.000 de persoane și a ucis 13.385, marea majoritate în ultimele câteva luni. Țara a condamnat alte două persoane la 18 luni și 2 ani de închisoare cu suspendare pentru aceleași acuzații.