• Un britanic a primit una dintre cele mai înalte distincții civile din Ucraina – în timp ce a fost sancționat personal de Kremlin.
  • Editorul Peter Dickinson, în vârstă de 46 de ani, a scris constant, criticând și expunând aspecte ale invaziei eșuate a Rusiei timp de nouă luni.
  • Andrey Yermak, mâna dreaptă a președintelui Zelenski, i-a acordat Ordinul Prezidențial de Merit pentru că a sensibilizat opinia publică cu privire la războiul plin de atrocități din Rusia.

Un britanic a primit una dintre cele mai înalte distincții civile din Ucraina – în timp ce a fost sancționat personal de Kremlin. Editorul Peter Dickinson, în vârstă de 46 de ani, a scris constant, criticând și expunând aspecte ale invaziei eșuate a Rusiei timp de nouă luni.

În calitatea sa de editor pentru Ucraina al think tank-ului Atlantic Council, el a fost, de asemenea, vizat de sancțiuni de răzbunare emise de Moscova. Tatăl a doi copii s-a întors în câteva luni la casa sa de lângă Kiev, unde a locuit cu soția sa ucraineană în ultimii 25 de ani, după ce a plecat în timpul invaziei inițiale.

Acum, Andrey Yermak, mâna dreaptă a președintelui Zelenski, i-a acordat Ordinul Prezidențial de Merit pentru că a sensibilizat opinia publică cu privire la războiul plin de atrocități din Rusia. Peter a declarat pentru Daily Mirror în exclusivitate de la Kiev: Eu și prietenii mei am glumit despre care este cea mai mare onoare – să fiu sancționat personal de Moscova sau să primesc distincția din partea guvernului ucrainean. Faptul că am fost sancționat a fost un lucru de care am fost destul de mulțumit, deoarece înseamnă că am atins un punct sensibil, dar acest premiu este cireașa de pe tort, o adevărată onoare. Evident, sunt foarte mândru de ambele, deoarece este rezultatul susținerii țării care, în ultimii 25 de ani, a fost casa mea. Oamenii de aici suferă, a fost cu adevărat devastator, dar ei sunt puternici și, în ciuda a ceea ce se întâmplă, nu vor ceda. Locuința mea se află la sud de Kiev, la o distanță de capitală similară cu cea a unor localități precum București, care au fost tratate foarte rău atunci când au fost ocupate de trupele rusești. Ceea ce s-a întâmplat acolo a fost devastator – a fost cu adevărat îngrozitor. Dar auzim din ce în ce mai des că oamenii din Rusia încep să fie îngrijorați de război, iar acest lucru a început, cred, odată cu căderea Hersonului. Aceasta a fost o lovitură uriașă pentru Kremlin. Ei au spus la începutul războiului că Herson va fi pentru totdeauna rusesc și uite cât de mult s-au înșelat în această privință. Nu arată bine pentru Rusia și nici măcar aceste campanii de bombardament nu funcționează. Îi fac pe oameni să sufere, dar ucrainenii nu cedează.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE