Un bărbat din Marea Britanie, în vârstă de 60 de ani, care se afla în vacanță în Bulgaria, a intrat din greșeală în România. Potrivit polițiștilor de frontieră, acesta a mers pe jos, pe plajă.

Britanicul a ieșit duminică seară, la o plimbare pe plajă, însă nu și-a dat seama că a mers prea mult și a trecut ilegal frontiera dintre Bulgaria și România.

„În data de 09.05.2021, în jurul orei 18.30., poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au depistat la aproximativ 200 metri de la frontieră, pe teritoriul României, o persoană de sex masculin care a trecut ilegal frontiera de stat, pe jos, din Bulgaria în ţara noastră. Persoana în cauză nu îşi justifica prezenţa în zonă, fapt pentru care a fost condusă la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări suplimentare”, arată Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cetăţeanul britanic, în vârstă de 60 de ani, a declarat că „se plimba pe plaja din apropierea frontierei de pe teritoriul Republicii Bulgaria și a trecut neintenționat în România, deşi zona de frontieră era amenajată / delimitată corespunzător”.

Polițiștii derulează acum verificări cu privire la încălcarea regimului juridic al frontierei de stat, cetățeanul britanic fiind preluat de autoritățile de frontieră bulgare, în baza protocolului româno-bulgar în vederea continuării cercetărilor.

Poliția de Frontieră amintește că trecerea frontierei de stat a României de către persoane, mijloace de transport, mărfuri şi alte bunuri se face prin punctele de trecere a frontierei de stat autorizate, deschise traficului internaţional.