• Fostul diplomat Michael Kovrig și consilerul Michael Spavor au fost închiși în China pe 10 decembrie 2018 și acuzați de spionaj în iunie 2020
  • Vineri, ambasadorul Canadei la China a obținut accesul consular pentru Spavor, iar sâmbătă, pentru Kovrig
  • Michael Kovrig a fost uluit să afle despre amploarea pandemiei de Covid-19

Conform Ministerului Afacerilor Externe din Canada, Dominic Barton, ambasadorul Canadei la China, a obținut vineri ,,acces consular virtual” pentru Michael Spavor, iar sâmbătă, pentru Michael Kovrig.

Soția unuia dintre cei doi canadieni despre care Ottawa spune că sunt reținuți în China a declarat că bărbatul s-a simțit ,,ușurat” și totodată ,,uluit” de primirea veștilor din exterior (printr-o ,,vizită diplomatică virtuală” ) despre amploarea pandemiei de Covid, relatează theguardian.

Canada a anunțat sâmbătă că a intrat în legătură, pentru prima oară din ianuarie, cu Michael Kovrig și Michael Spavor, prizonieri în China de aproape 2 ani.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

După luni bune de ,,izolare extremă”, Michael s-a simțit ușurat să primească vești despre ,,lumea de afară” și despre familia sa, conform soției sale, Vina Nadijbulla, care a dat niște declarații pentru CBC.

Femeia a menționat despre bărbat că „deși a stat închis multă vreme, nu și-a pierdut determinarea și simțul umorului, dar mai ales, a fost uimit să afle detalii despre Covid-19. A zis că sună ca un film apocaliptic cu zombie”, adăugând că, în continuare, face tot posibilul pentru a-l aduce acasă.