• Carlos Mayorga, candidat în statul Chihuahua din nordul Mexicului, și-a lansat campania electorală dintr-un sicriu.
  • A recurs la acest gest pentru a atrage atenţia asupra miilor de decese cauzate de pandemia de coronavirus şi de violenţele legate de cartelurile drogurilor.
  • Mexic are al treilea cel mai ridicat număr de decese Covid-19 din lume.

Carlos Mayorga, candidat în statul Chihuahua din nordul Mexicului, a ales să-și înceapă campania electorală într-un mod suprinzător. Acesta și-a lansat campania electorală dintr-un sicriu pentru a atrage atenţia asupra miilor de decese cauzate de pandemia de coronavirus şi de violenţele legate de cartelurile drogurilor, potrivit The Straits Times.

Mayorga a explicat, marţi, că a decis să lanseze campania electorală dintr-un sicriu „pentru a le transmite un mesaj politicienilor: au un popor mort, un oraş, o comunitate, un stat moarte din cauza indiferenţei lor”.

Politicianul a ajuns într-un siciriu aur în cadrul unei reuniuni electorale care a avut loc pe un pod între oraşul mexican de frontieră Ciudad Juarez şi El Paso, în statul Texas din SUA.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

De ce a recurs la acest gest

„Politicienii au păstrat tăcerea în legătură cu nivelurile ridicate ale criminalităţii organizate. Ei au păstrat tăcerea asupra situaţiei haotice legate de COVID-19”, a spus Carlos Mayorga, stând în sicriu. Campania pentru alegerile din cele 32 de state din Mexic începută duminică a fost precedată de asasinarea a 16 candidaţi. Sicriul în care se afla politicianul a fost însoţit de asistenţi îmbrăcaţi în combinezoane de protecţie biologică care aveau în mână buchete de flori.

Gestul a fost făcut pentru a atrage atenţia bilanţului de peste 200.000 de morţi de COVID-19 din Mexic, al treilea cel mai ridicat număr de decese din lume.

Circa 300.000 de persoane de persoane au fost asasinate în Mexic, de când guvernul guvernul a lansat o ofensivă militară împotriva cartelurilor drogurilor, în 2016.