• Jurnalistul Eric Zemmour intenționează să candideze la președinția Franței.
  • Dacă va ieși președinte al Franței, Zemmour are de gând să interzică prenumele Mohamed.
  • Zemmour: „Există oameni care cred că eu sunt ideea bună pentru Franța”.

Fără a fi candidat, el a specificat totuși câteva măsuri emblematice pe care intenționa să le aplice odată ales presedinte… Și în special să interzică prenumele Mohamed, potrivit huffingtonpost.fr.

Cronicarul postului CNews, Eric Zemmour, a fost invitatul programului „On est en direct”, sâmbătă, 11 septembrie. Vorbind despre posibila sa candidatură la președinția Republicii Franceze pentru 2022, a propus câteva măsuri pe care le va lua dacă va fi ales.

„Deocamdată nu sunt candidat. Când vreau să fiu candidat, voi spune că sunt candidat. Când voi decide, o voi spune. Deocamdată mă gândesc. Există oameni, pentru mulți ani, luni, ani de zile, care mă împing să fiu candidat, care cred că eu sunt ideea bună pentru Franța”, a afirmat el.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

În timp ce precizează că, dacă va fi ales, va lua măsuri ferme, în special pentru a interzice prenumele musulmane.

„Un francez nu va avea dreptul să-și boteze fiul Mohamed”, a reacționat Eric Zemmour.

„Musulmanilor li se poate cere să-și limiteze religia la credință și practică și să nu aplice codul lor juridico-politic, lucru pe care îl fac în general în toate locurile în care sunt majoritari. Este așa cum Revoluția Franceză și Napoleon a făcut-o cu evreii”.

Și dacă ar fi ales președinte el, intenționează să „restabilească legea din 1803: un francez nu va avea dreptul să-și boteze fiul Mohamed”.