• O rudă l-a găsit pe bărbatul în vârstă de 77 de ani cu răni grave pe corp.
  • Masculii pot fi agresivi și se luptă cu oamenii cu aceleași tehnici pe care le folosesc între ei.
  • Cangurii gri de vest sunt comuni în sud-vestul Australiei.

Un bărbat care ar fi ținut un cangur sălbatic ca animal de companie a fost ucis de animal în sud-vestul Australiei, a anunțat marți poliția. Se pare că a fost primul atac mortal al unui cangur în Australia din 1936 încoace. O rudă l-a găsit pe bărbatul în vârstă de 77 de ani cu răni grave pe proprietatea sa duminică în zona semirurală Redmond, la 400 de kilometri sud-est de Perth, capitala statului Australia de Vest.

Se credea că acesta fusese atacat mai devreme în cursul zilei de cangur, pe care poliția l-a împușcat mortal pentru că acesta împiedica paramedicii să ajungă la bărbatul rănit, a declarat poliția.

Cangurul reprezenta o amenințare continuă pentru echipele de intervenție de urgență, se arată în comunicat. Bărbatul a murit la fața locului. Poliția pregătește un raport pentru un medic legist care va înregistra o cauză oficială a morții.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Poliția crede că victima ținea cangurul sălbatic ca animal de companie. Există restricții legale în ceea ce privește deținerea de animale de companie din fauna nativă australiană.

Cangurii gri de vest sunt comuni în sud-vestul Australiei. Aceștia pot cântări până la 54 de kilograme (119 lire sterline) și au o înălțime de 1,3 metri (4 picioare și 3 inci).

Masculii pot fi agresivi și se luptă cu oamenii cu aceleași tehnici pe care le folosesc între ei. Își folosesc membrele superioare scurte pentru a se agăța de adversar, își folosesc cozile musculoase pentru a le prelua greutatea corpului, apoi lovesc cu ambele picioare posterioare cu gheare puternice.

În 1936, William Cruickshank, în vârstă de 38 de ani, a murit într-un spital din Hillston, în statul New South Wales, pe coasta de est a Australiei, la câteva luni după ce a fost atacat de un cangur. Cruickshank a suferit răni grave la cap, inclusiv o falcă ruptă, în timp ce încerca să își salveze cei doi câini de un cangur de mari dimensiuni, a relatat la acea vreme ziarul The Sydney Morning Herald.