• Cardinalul Raymond Burke: „Vă rog să vă rugați pentru mine”.
  • Clericul conservator este principalul critic al Papei Francisc.

Cardinalul Raymond Burke, un conservator convins al Bisericii Catolice din SUA, care a devenit unul dintre principalii critici ai Papei Francisc și un sceptic în privința vaccinurilor, a fost conectat la aparatul de respirație artificială la doar câteva zile după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

„Medicii sunt încurajați de progresele sale”, a anunțat contul oficial de Twitter al cardinalului, relatează The Guardian.

Bărbatul de 73 de ani, care a fost văzut frecvent fără mască la Roma, unde locuiește, a fost depistat pozitiv miercurea trecută, în timp ce se afla în vizită în Wisconsin.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Mulțumesc lui Dumnezeu, mă odihnesc confortabil și primesc îngrijiri medicale excelente. Vă rog să vă rugați pentru mine în timp ce îmi încep recuperarea. Să ne încredem în Providența Divină. Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a spus atunci cardinalul.

În luna mai a anului trecut, Burke s-a pronunțat cu tărie împotriva vaccinurilor Covid-19, spunând: „Trebuie să fie clar că vaccinarea în sine nu poate fi impusă, în mod totalitar, cetățenilor”.

El a mai spus că vaccinurile au fost dezvoltate „prin utilizarea liniilor de celule de fetuși avortați” și că „un fel de microcip trebuie să fie plasat sub pielea fiecărei persoane, astfel încât în orice moment să poată fi controlată de stat în ceea ce privește sănătatea și alte chestiuni pe care doar ni le putem imagina”.

Experții în sănătate și dezinformare au dezmințit în repetate rânduri astfel de teorii ale conspirației.

Cine este cardinalul Raymond Burke

Fostul arhiepiscop de Saint Louis a fost numit cardinal de Papa Benedict al XVI-lea în 2010, dar a fost retrogradat dintr-o funcție de rang înalt la Vatican de Papa Francisc în 2014.

Burke este adesea văzut ca liderul unei grupări care se opune lui Francisc, pe care l-a contestat public în probleme precum avortul și homosexualitatea.

Într-un interviu cu Buzzfeed în 2014, de exemplu, Burke a criticat convingerile liberale ale lui Francisc cu privire la homosexualitate, afirmând că acesta „a făcut mult rău”.

Cardinalul, care a avut legături strânse cu fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, s-a pronunțat, de asemenea, împotriva imigrației: „A te opune imigrației musulmane pe scară largă, după părerea mea, înseamnă a fi responsabil”.