• Cazinourile din Macao se închid din cauza politicii COVID din China.
  • Celebrul cazinou Grand Lisboa, unul dintre simbolurile regiunii chineze semiautonome Macao.
  • Au închis porțile cu 500 de persoane înăuntru, după ce 13 cazuri pozitive de coronavirus au fost depistate în rândul personalului său.

Celebrul cazinou Grand Lisboa, unul dintre simbolurile regiunii chineze semiautonome Macao, și-a închis porțile cu 500 de persoane înăuntru, după ce 13 cazuri pozitive de coronavirus au fost depistate în rândul personalului său. Inițial, închiderea trebuia să dureze doar câteva zile, anunță La Vanguardia.

Cu toate acestea, epidemia de Omicron, care afectează capitala mondială a jocurilor de noroc, a continuat, iar săptămâna trecută a fost ordonată o închidere totală, inclusiv închiderea altor case de jocuri de noroc. Un pariu riscant pentru un oraș a cărui economie depinde de veniturile suculente de la ruletă, cărți și aparate de joc.

Măsura provoacă dificultăți serioase pentru localnici. Pe străzi, neoanele și luminile fluorescente au făcut loc indicațiilor către centrele de testare (ieri, luni, cei 680.000 de locuitori erau deja supuși celei de-a 11-a runde de testare în masă).

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

Pierderi economice și incertitudine

Fluxul de turiști, deja limitat de pandemie, a încetinit. Toate întreprinderile neesențiale sunt închise. Crupieri, chelneri, ospătari, chelnerițe, recepționeri, agenți de curățenie, agenți de securitate și șoferi își văd amenințat modul de trai.

„Unii au fost forțați să își ia concedii neplătite pentru că nu se pot întoarce la cazinou”, a declarat Lei Kwun Hei, președintele Gaming Employee Home, pentru o agenție de presă locală.

Pe lângă pierderile economice din aceste zile, există o incertitudine cu privire la viitorul enclavei. Beijingul dorește să înăsprească reglementările și să limiteze spălarea de bani și fuga de capital, ceea ce s-a reflectat într-o creștere a operațiunilor poliției, în special împotriva jucătorilor de mare valoare.

Președintele Xi Jinping, celebru pentru campania sa anticorupție, a cerut, de asemenea, teritoriului să își diversifice economia, care este excesiv de dependentă de jocurile de noroc. Iar în zilele următoare, operatorii de jocuri de noroc vor juca ei înșiși pentru reînnoirea licențelor pentru următorii zece ani.